Buna ziua! Părinți mei dețin în urma căsătoriei un apartament și o casă pe care doresc sa le lase copiilor mei.Problema este că tata mai are 3 copii din căsătorii anterioare. Am citit că orice forma de cvc,donație,testament este atacabilă.Daca părinți mei ar divorța și în urma partajului tata ar ceda cota lui mamei fara nici o pretenție iar mama devenind unica proprietara să facă donație copiilor mei ceilalți moștenitori ar mai putea ataca cumva?Sau este aceasta o soluție posibilă și sigură? Va rog sa ne ajutați cu un răspuns.
Și atunci ce i se făcut că acești 3copii sa nu aibă nici un drept.Unul a crescut cu mine care va primi și el ceva.Celalalt nu are pretenții iar al 3 a apărut după 40 de ani și vrea avere.Eu sunt singura care are grije de părinți mei in plus casa este cumpărată de mine și de soțul meu dar n am putut sa o luam pe numele nostru.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
daca tot va ingrijiti parintii, faceti contract de iintretinere cu ei si pastrati dovezile intretinerii.
in timp, daca veti vrea si depinde unde va duce viata, donati la momentul oportum copiilor, acum nu mi se pare potrivit.
Despre partaj
sindilaru
Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)