Va rog sa reluati povestea intr-o succesiune logica pentru ca nu se intelege nimic. Respectiv:
Tatal dvs. s-a casatorit o data si are 3 copii din care unul nerecunoscut.
S-a mai casatorit o data si va are si pe dvs. recunoscut.
A divortat de cea de-a doua sotie de drept dar in fapt locuieste cu ea. Nu a facut partaj dar in urma divortului a ramas cu toate bunurile pe numele lui . Cum e posibil?
Deci , incercati va rog sa reluati ideea.
Intr-adevar, poate nu este chiar coerent, caci este greu de exprimat ceea ce traiesc ai mei si cu mine. Poate nu m-am exprimat corect, deci reiau: nu a fost facut partaj, insa in urma divortului toate bunurile (o casa mare la tara; o mostenire - casa batraneasca; un loc de veci; masina etc.) au ramas pe numele tatalui - caci din start erau pe numele lui. Maica-mea aparea doar 50% proprietar la apartamentul pe care cei 2 mi l-au donat. Deci acum ea nu mai apare nicaieri.
De principiu, probabil ca tatal dvs. este o persoana orgolioasa si considera ca i-a dat fiecaruia ce merita. Faptul ca si-a incheiat socotelile cu prima sotie si copiii comuni cu ea ar trebui sa rezulte si din acte nu numai faptic.
In ceea ce priveste donatia dvs. ea poate fi atacata dar numai in anumite conditii . Si inteleg catatal dvs. dispune de mai multe bunuri deci teoretic nu aveti de ce sa va faceti griji.
Nu stiu si nu am cum sa-l oblig sa-mi spuna care este situatia de drept si de fapt cu familia anterioara: stiu numai ca nu mai are nici o legatura cu apartamentul si casa aceea si ca "le-a lasat" tot, dupa cum spune el.
Intr-adevar, tatal dispune de mai multe proprietati (cele insirate mai sus). Eu tot ce vroiam sa stiu este daca pot scapa apartamentul donat in vreun fel de "scandalul" mostenirii. Am dubii foarte mari ca , copii din fam. anterioara nu vor ravni si la aceasta asa-zisa avere.
Referitor la apartamentul de acum , daca bunica dvs. nu mai are alti mostenitori decat mama dvs . va puteti face actele linistit in nume propriu . Daca ar mai avea si alti mostenitori si apartamentul ar fi singurul bun din avere , atunci s-ar putea ca acestia sa revendice o cota , pentru ca exista si mostenitori rezervatari . In principiu , ea poate sa dispuna cum vrea de banii ei asa ca nu ar fi nici o problema daca vi i-a dat dvs. Cel mai bine faceti actul pe numele dvs.
Nu rezulta daca mama dvs . mai are si alti mostenitori.
Bunica nu are alti mostenitori decat pe mama. Iar mama, la randul ei, nu ma are decat pe mine. Bunica-mea mi-a dat banii in mana pur si simplu dupa ce a vandut. Presupun ca actele de vanzare ale apartamentului bunica-mii + contul din banca pe numele meu (cu banii primiti de la bunica) + actele de cumparare ale apartamentului din Bucuresti in aceasta ordine logica expun clar situatia. Mie imi era teama ca daca acest apartament apare pe numele meu, implicit vor spune ca e cumparat de taica-miu... si pana vor arata eu care a fost situatia, ma voi fi perindat deja de nu stiu cate ori prin tribunale. Plus ca stiu din experienta ca justitia in Romania de astazi chiar poate fi cumparata, cand sunt mize mari in joc.
Multumesc mult pentru raspuns.