avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul parintilor dupa 24 ani de separat in fapt

As dori informatii in ceea c'è priveste situatia mamei. In anul 1994 a fost abandonata de tatal meu, dupa aproape 14ani de casatorie si 4 copii, dupa c'è a fost vanduta si casa unde traiau impreuna. El cu banii a plecat in Israel unde a si ramas mult timp refacandu si viata in urma careia a rezultat inca un copil. Mentionez si faptul ca noi 4 copii am ramas in grija exclusive a mamei, El neajutand la crestere si educare. Ei in Comun mai au acte pe casa bunicului din partea tatalui. Am dori sa stim cum AR trebui sa formeze mama intrebarea de divort si sa beneficieze de partea c'è I se cuvine de la casa? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:14, 12 Decembrie 2019
Buna seara,
Casa mostenita de tatal dumneavoastra de la parintii sai este bun propriu si nu intra in masa partajabila la divort.
La decesul tatalui dumneavoastra acel bun, daca nu-l instraineaza inainte, va fi impartita in cotele legale intre copiii lui!.
cat priveste divortul, dupa atatia ani de separare in fapt, cered ca e cazul sa divorteze CIVILIZAT, prin acord!.
Stimata doamna,

Casa dobandita prin mostenire nu va fi inclusa in masa partajabila, in eventualitatea unui partaj.

In ipoteza in care survine deces tatalui dvs, copiii sunt succesori, cotele -parti din dreptul de proprietate fiind egale.

Divortul poate opera invocand separatia in fapt, de cel putin 2 ani intervenita.

Aceasta varianta este una amiabila, fara a detalia alte chestiuni din viata intima, privata.

Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ei in Comun mai au acte pe casa bunicului din partea tatalui.

Daca au cumparat casa bunicului in timpul casatoriri, da, e bun comun si poate fi cerut partajul.
Pt divort si partaj, trebuie sa depuna cerere la judecatorie, pe raza unde locuieste. Problema e ca trebuie citat acolo unde sta, Veti avea nevoie ( mama adica) de un avocat.
Sa ceara desfacerea casatoriei din vina lui, ca a parasit-o si a lasat-o singura,
Daca va cere desfacerea casatoriei pe motiv ca sunt despartiti in fapt de multi ani, vina la divort, va fi a ei.
Mama munceste sau are pensie, are venituri, e sanatoasa ?
Daca nu, poate cere pensie de intretinere de la sot.
Casa in care stateau, a cui era ? Daca si aia era comuna, inseamna ca mama a fost de acord cu vanzarea ei.
Cine sta acuma in casa bunicului ?

unde a si ramas mult timp refacandu si viata in urma careia a rezultat inca un copil.

In ce fel si-a refacut viata, s-o fi casatorit cu acte ? Poate fi acuzat de bigmie.

Daca mama sta in casa care a fost a bunicului.. si oricum e separata in fapt de atatia ani, adica nu o deranjeaza nimeni.. poate ar trebui sa se mai gandeasca daca divorteaza sau nu sau sa faca partaj sau nu.. daca moare tata, acum, in situatia asta, mama il mosteneste.. adica are sanse sa ramana cu casa asta, fara sa dea bani pe ea, daca omul a mai facut abere in Israel.
Ultima modificare: Joi, 12 Decembrie 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - cui se vor incredinta copiii minori? abcabc abcabc Va scriu in numele unei vecine, care este o bunica disperata. Fiul ei a fost casatorit timp de 14 ani. In urma acestei casatorii au rezultat doi copii minori - ... (vezi toată discuția)
Nepot care mosteneste o bunica (din partea mamei decedate). tatal meu are vreun drept? Bismut Bismut Situatia sta in felul urmator: Mama mea a murit acum 6 ani. La momentul mortii mamei mele tatal meu era casatorit cu mama mea. Tatal meu nu s-a mai ... (vezi toată discuția)
Fratii mei vitregi au dreptul la mostenire? m1run4 m1run4 Sunt singura la parinti iar tatal meu a decedat in 2005 si mama mea in 2008. Tatal meu a mai fost casatorit si are 2 copii in urma acelei casatorii, care ... (vezi toată discuția)