avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate celina2000

Activitate celina2000

Răspuns la discuția Cerere de dispensa

Nu vorbesc de reducerea programului de munca. Eu lucrez in continuare 8h/zi. Vorbesc de cele 16 ore ce se oferă lunar salariatei gravide pentru a merge la consultațiile prenatale. (16 ore de dispensa)

Cornel Vasile a scris:

Legea mentioneaza : În baza recomandării medicului de familie, salariata gravidă care nu poate îndeplini durata normală de muncă din motive de sănătate, a sa sau a fătului său, are dreptul la reducerea cu o pătrime a duratei normale de muncă, cu menținerea veniturilor salariale, suportate integral din fondul de salarii al angajatorului, potrivit reglementărilor legale.

Prin urmare, consider ca recomandarea acelui medic ales de dvs, ar trebui vizata si de catre medicul dvs de familie ...

Buna ziua!
In urma unei cereri de dispensa de 6 ore din cele 16 ore lunare acordate pentru consultații prenatale, conducerea locului meu de munca mi-a zis ca trebuie atasata dovada ca doctorul doar in intervalul respectiv are program si ca nu se poate face in-afara programului de lucru si ca doar la el se poate face acest control si nu in Iasi, avand in vedere numarul de ore. Eu locuiesc in Iași dar am medicul ginecolog in Bacău. Medicul este o alegere personala deoarece am decis sa nasc la clinica particulara la care dansul activează, tot in Bacău și este un medic foarte bun. Este normal sa mi se ofere dispensa doar dacă alt medic din Iași n-ar fi putut sa îmi facă același control?

Mulțumesc pentru răspuns, așa as fi procedat, dar am menționat ca deocamdată aștept rezultatul unui test, test pe care îl pot face tocmai peste doua săptămâni, și exista șansa sa fie prea târziu atunci!
vali m a scris:

Sau puteti duce o adeverinta la locul de munca si nu va mai pot da afara...

Da, sunt angajata fix din Februarie 2021 la locul actual de munca.
Mulțumesc din suflet pentru răspuns!
O zi minunata!

Cornel Vasile a scris:

februarie 2021 - ianuarie 2023 , va fi perioada eligibila pentru CCC

In acest interval va trebui sa fi realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit ....aveti pana acum cele 12 luni ?

Tocmai in Ianuarie 2023.

Cornel Vasile a scris:

Ar trebui sa neprecizati care ar fi data prezumata a nasterii ?

Exista angajatori care ar putea sa va angajeze chiar dacă sunteti însărcinată sau va puteti infiinta un PFA.

Buna ziua!
In urma unei situații conflictuale de la locul de munca am depus o sesizare la Itm, iar cum am fost singurul angajat nemulțumit de aspectul pentru care am făcut sesizarea, sunt 100% sigura ca îmi voi pierde locul de munca in următoarea perioada. Problema este ca eu aștept rezultatul unui test de sarcina și exista posibilitatea sa fiu însărcinată, dar pot afla răspunsul tocmai după ce îmi va înceta contractul de munca. Vreau sa știu ce posibilități am ca sa pot beneficia de indemnizația de creștere a copilului/concediul de maternitate. Exista angajatori care ar putea sa te angajeze chiar dacă ești însărcinată? Îmi pot deschide un PFA și sa-mi plătesc singura dările la stat? Cum as putea sa procedez!
Mulțumesc anticipat!