avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate MaDa.A6700

Activitate MaDa.A6700

Buna ziua si multumesc pentru raspunsul dvs.
Puteti sa-mi raspundeti si la intrebarea daca copiii celor doua parti, respectiv nora/ginerele, au dreptul sa participe la licitatie?
Ideea este urmatoarea: copiii fratelui locuiesc in strainatate. Fratele ar putea sa faca tot posibilul ca bunurile sa ajunga la licitatie, in asa fel incat unul din copii (sau impreuna) sa achizitoneze bunurile sub valoarea reala, ceea ce l-ar ajuta si pe el indirect (copiii l-ar lasa sa locuiasca/foloseasca casa in continuare) iar sora s-ar alege cu o suma mult mai mica dupa licitatie...
Casa mostenita scoasa la licitatie / cine are drept de participare

Buna ziua!
2 copii (sora si frate) au mostenit un pamant cu casa pe el precum si alte pamanturi arabile in alta localitate, in cota 1/2 fiecare. Sora doreste sa iasa din indiviziune (casa nu poate fi impartita in asa fel incat sa fie folosita complet separat de fiecare parte) si sa vanda toata masa succesorala dupa care sa se imparta suma. Fratele nu doreste sa vand nimic. Exista un proces deja pentru iesirea din indiviziune. Din cate am inteles, judecatoria va da posibilitatea unuia sa preia toata masa succesorala iar celalalt sa sa plateasca o sulta (plata sultei nu e posibila pentru nici unul), apoi le va acorda un termen pentru a vinde bunurile de comun acord (nu e cazul pentru ca fratele cere o suma foarte mare care va duce la nevinderea bunurilor) iar in ultima masura bunurile vor fi scoase de catre judecatorie la licitatie publica.

Aici intervine intrebarea mea: avand in vedere cum se desfasoara o licitatie publica, bunurile s-ar putea vinde teoretic mult sub valoarea lor reala. La licitatia publica, au dreptul sa participe copiii celor 2 parti (deci nepotii, inclusiv nora sau ginerele dupa caz)?

Va multumesc anticipat!