VSim
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Multumesc pentru raspunsuri.
Imi pare rau d-na avocat dar nu am inteles absolut nimic din ce-ati spus (desi sint convins ca este corect cf. normelor).
Sa luam un exemplu foarte simplu. Sa presupunem ca masa succesorala e formata din 1 milion de lei bagati in titluri de stat Tezaur. Si atit, nimic altceva. Daca puteti sa-mi spuneti care ar fi impozitul catre stat, macar aproximativ. (Stiu ca daca fac succesiunea in limita de 2 ani nu se mai plateste, dar asa, ca informare, daca totusi nu s-ar face, desi pb. in realitate o sa se faca.)
Deasemenea, tot aproximativ si cu titlu informativ, cam cit ar fi taxele notariale. Inteleg ca tot pe la 1% (doar ca astea se platesc oricum).
Locuiesc in sectorul 2, dar (inca) nu am incheiat contract de salubritate. Ca atare platesc taxa majorata de 21 de lei, ceea ce e in regula, cel putin [pe moment.
De curind am primit o somatie (care este foarte dubioasa ea insasi dar deocamdata nu intru in asta) cum ca daca nu inchei contractul platesc amenda.
As vrea sa va intreb daca pot fi intr-adevar amendat odata ce platesc totusi taxa. Mi s-ar parea normal sa nu se poata, nu l-am auzit pe dl. primar niciodata mentionind asa ceva ci doar plata taxei. (Am verificat la politia locala, de la care am primit somatia, si mi-au raspuns ca e autentica si intr-adevar ei au dat-o, desi dupa cum arata putea fi si falsa).