Nu este greu deloc asociatia intermediaza serviciile catre locatari ,cate arau acestea in anii *90 si dupa 6 sau 7 liftul face diferenta. inpartiti suma care o dati pe salarii in asociatie si veti obtine suma per srviciu prestat de asociatie. fiti responsabili si aplicati aceasta formula cereti in adinarea generala si informati-va vecinii, iar suma per serviiu oferit se inmulteste cu nr de servicii de care beneficiati respectiv apa, gaz ,caldura etc. la aceasta se adauga ce consumati, iluminat casa scarii si firma de curatenie in cazul meu. cand apare o problema la partile comune in luna respectiva se mai adauga valoarea unui serviciu pe care-l intermediaza ocazional s-au la cativa ani . In multe cazuri un sef de scara priceput rezolva problemele si nu primeste nimic. A veni vremea sa schimbam mentalitatea presedintilor si administratorilor care nu au nici un interes sa le scada veniturile, trebue sa platim ce consumam. Astazi platim un meniu intreg iar unii din noi consumam numai desertul. Nu se afecteaza legea se impart costurile per serviciu prestat . Notificam asociatiatiile si platim cat consumam cu cat mai multi cu atat mai bine .
Cu părțile comune este foarte simplu când este necesar vom participa o reparație majoră se face odată la câțiva ani în această perioadă plătim salarii și atat ce lege este asta ?
Buna zioa in legatura cu iesirea din asociere cu asociatia de proprietari toate utilitatile sunt separate se mai platesc iluminatul pe scara aproximativ 1,5 lei si firma de curatenie 7,3 lei total 8,8 lei. Pentru aceste servicii platesc asociatiei salarii (cota pparte indiviza) 45 lei fapt care nu mi se pare normal la un serviciu de 8.8 lei comisioane de 45 lei adica 500% nu gasesc o logica poate ma ajutati sa inteleg aceasta situatie. pentru iluminatul pe scara putem cere factura si o platim o data la 20 de luni si curatenia o platim direct la firma, lunar . Exista un precedent unde o scara de bloc e contorizata individual si proprietarii isi platesc individual femeia de serviciu si iluminatul pe scara . Cred ca spre asta ne indreptam nu mai putem sa fim captivi intr-o asaciere. asta trebue se fie rezultatul investitiilor noastre in locuinta . Astept parerile dumneavoastra . Va multumesc !