avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate Pop2009

Activitate Pop2009

Bună seara!În urmă cu vreo 16 ani am cumpărat un teren extravilan care nu era intabulat.Anul acesta a fost intabulat.Problema mea este cu drumul de servitute.Terenul este delimitat in spate de un pârâu iar după acest pârâu se află un alt proprietar care si-a construit un podeț peste acest pârâu și mi-a delimitat cu țăruși un drum de servitute pe terenul meu după bunul plac .Întrebarea mea este dacă e legal acel podeț și dacă eu sunt obligat de ai acorda acest drum de servitute pe terenul meu ținând cont câ ar avea posibilitatea de a ajunge pe terenul lui luând drum de servitute de la un alt vecin fără să fie nevoit sâ treacă acel pârâu. Și dacă ar trebui să îi acord eu acel drum ce lățime ar trebui să aibă?Vă mulțumesc frumos!


Pop2009 a scris:

Bună seara!În urmă cu o lună și jumătate am cumpărat un imobil dar deabea acum 2 săptămâni am luat cheia.Cum se face deobicei am mers să schimb titularul de contract la utilități. Mare am avut surpriza căci la electrica nu am putut face acest lucru pană nu se achită la zi toate utilitățile, deoarece fostul proprietar avea datorii ,cu toate că a dat declarație pe propria răspundere că are achitate toate utilitățile.Am discutat cu fostul proprietar și mi-a spus că v-a achita dar nu are toată suma momentan însă eu sunt posibilă de deconectare.Dacă aș acționa în instanță aș avea un termen?Vă mulțumesc frumos!

Ce am uitat eu să specific este că fostul proprietar nu avea contract pe numele lui ,contractul era pe numele celui de la care el cumpărase.
Bună seara! În urmă cu o lună și jumătate am cumpărat un imobil, dar de abia acum 2 săptămâni am luat cheia. Cum se face de obicei, am mers să schimb titularul de contract la utilități. Mare am avut surpriza căci, la electrica, nu am putut face acest lucru pană nu se achită la zi toate utilitățile, deoarece fostul proprietar avea datorii, cu toate că a dat declarație pe propria răspundere că are achitate toate utilitățile.Am discutat cu fostul proprietar și mi-a spus că va achita, dar nu are toată suma momentan, însă eu sunt posibilă de deconectare. Dacă aș acționa în instanță, aș avea un termen? Vă mulțumesc frumos!