avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1152 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra11112222

Activitate Alexandra11112222

Bună seara.

În cazul unor documente traduse în baza unor fotocopii, pentru legalizare sunt necesare și documentele în original?

Citisem câteva articole care menționau faptul ca notarul legalizează practic semnatura/stampila traducătorului autorizat.

Va mulțumesc anticipat pentru lămuriri!

1. Nu, nu mai consum substante.
2. Imaginatia nu imi joaca feste. Am si specificat ca s-a batut la usa, vizorul a fost astupat etc.
3. Intrebarea mea cred ca a fost clara, accept insa si raspunsuri de genul in care sunt judecata pentru alegerile gresit facute.

Multumesc si pt sugestii.

Seara buna!

SOS1000 a scris:

Daca continuati sa folositi canabis sau alte substante halucinogene este de inteles ca aveti tot felul de viziuni si fixatii , nu degeaba sunt interzise . Aveti o dereglare senzoriala care este frecventa la consumatorii de droguri , ar fi bine sa stopati consumul si sa incercati revenirea la o viata normala .

Buna seara.
Va relatez urmatoarea situatie si va rog, cine are cunostiinta sa imi spuna daca urmatorul lucru este posibil.

Mi s-a infaptuit in urma cu putin timp dosar penal pt conducere sub influenta canabisului, iar de atunci tot am senzatia ca sunt urmarita si ca apar masini si oameni noi in fiecare zi in zona unde locuiesc.

Cumva am inceput sa ma gandesc ca e posibil sa fie vorba de politisti imbracati in civil. Cu 2 nopti in urma s-a intamplat ca cineva sa forteze usa apartamentului, iar acum putin timp din nou, cineva a batut puternic la usa, si a astupat si vizorul.

Ma gandesc ca in cazul in care era un organ al politiei, nu ar fi astupat vizorul!

Insa, vin cu intrebarea: este totusi probabil ca organele de politie doar sa bata la usa, sa incerce usa, sa nu spuna niciun cuvant si sa astupe vizorul?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri.

Multumesc pentru raspuns.

Am uitat sa precizez faptul ca permisul este unul englezesc, preschimbat din cel romanesc. In situatia aceasta autoritatile din Romania imi pot anula permisul?
Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna ziua!

Momentan dreptul de conducere va este suspendat. Daca prin hotararea ramasa definitiva veti fi condamnat, atunci vi se va anula permisul.
Pentru aceasta fapta, care este prevazuta in legea penala, procedura este mai indelungata, pentru ca dureaza pana vin rezultatele probelor biologice.
In functie de valoarea rezultatelor probei biologice, puteti solicita o expertiza pentru a se stabili daca va era alterata capacitatea de a conduce.

Depinde de mai multe aspecte daca veti fi trimis in judecata, procurorul hotaraste.
Luati legatura cu un avocat pentru a ii da mai multe detalii si pentru a va spune tot ce puteti face si care eventual sa va asiste/reprezinte.

Multumesc pentru raspuns.

Am uitat sa precizez faptul ca permisul este unul englezesc, preschimbat din cel romanesc. In situatia aceasta autoritatile din Romania imi pot anula permisul?

Avocat Andreescu Adina Maria a scris:

Buna ziua,
Odata ce a fost intocmit dosar penal, cursul firesc este trimiterea in judecata. Exista si situatii in care nu se mai ajunge acolo, de pilda cand procurorul renunta la exercitarea actiunii penale daca nu exista un interes public, sau dispune renuntarea la urmarire penala. Chiar daca nu ati favut accident, fapta este prevazuta de legea penala si pedepsita cu inchisoarea de la unu la 5 ani sau cu amenda. Puteti face cerere la parchet unde este dosarul pentru a lua cunostinta de actele din dosar.

Alexandra11112222 a scris:

Buna ziua,

Mi s-a infaptuit dosar penal pentru conducerea sub influenta substantelor psihoactive si mi-a fost anulat si permisul. Mentionez ca nu a fost vorba de niciun accident, ci doar un control de rutina in trafic. Intrebarea mea este: exista sanse sa fiu trimis in judecata pentru infractiunea savarsita?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri

Buna ziua,

Mi s-a infaptuit dosar penal pentru conducerea sub influenta substantelor psihoactive si mi-a fost anulat si permisul. Mentionez ca nu a fost vorba de niciun accident, ci doar un control de rutina in trafic. Intrebarea mea este: exista sanse sa fiu trimis in judecata pentru infractiunea savarsita?

Multumesc pentru eventualele raspunsuri