avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate Sârghi Laura

Activitate Sârghi Laura

Angajatorul menționează următoarele:"studii superioare tehnice de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență" si într-adevăr nu ma încadrez. Dar, de ce a fost acceptata o absolventa de biologie si eu nu? As dori sa merg la RU, sa le propun sa ma primească si pe mine la urmatorul concurs(postul inca nu a fost ocupat) , dar, nu știu in ce baza sa-mi susțin dorința.
Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare la următoarea problemă: o companie scoate la concurs un post de inginer chimist / chimist/ biochimist, iar eu am terminat facultatea de geografie cu specializarea geografia mediului. Ținând cont ca la prima apariție a concursului, o cunoștință (biochimist-cu facultatea de biologie) nu a promovat examenul, eu de ce nu am avut voie sa particip la concurs? Pot cere celor de la RU sa ma primească la următorul examen pe baza H.G nr. 890/2008 ??
Sau, e ilegal sa ma încadreze pe un post de inginer dacă am specializarea pe geografia mediului(postul este pe departamentul de analize apa uzata) ? Are vreo importanță ca atât licența când si disertația au fost pe analiza calității apei, îmi poate fi de folos in vreun fel pentru a ocupa acest post?? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Bună seara! Unchiul meu dorește sa dea o testare pentru o diploma de calificare (are doar 8 clase) , dar fără curs. Firma respectiva l-a asigurat ca totul este legal si ca diploma este acreditata ANC. Urmează sa achite o taxa de 1300 de lei si apoi sa dea testarea ca lăcătuș mecanic. El practica aceasta meserie de ceva timp, dar pentru a fi angajat ca si calificat, are nevoie de o diploma care sa ateste acest lucru. Va rog sa ma ajutați cu informații. Este legala aceasta testare? Exista posibilitatea ca peste ceva timp ca aceste diplome sa-si piardă acreditarea? Mulțumesc anticipat!