avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Participare la concurs pe alta specializare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Participare la concurs pe alta specializare

Bună ziua! Va rog sa ma ajutați cu o îndrumare la următoarea problemă: o companie scoate la concurs un post de inginer chimist / chimist/ biochimist, iar eu am terminat facultatea de geografie cu specializarea geografia mediului. Ținând cont ca la prima apariție a concursului, o cunoștință (biochimist-cu facultatea de biologie) nu a promovat examenul, eu de ce nu am avut voie sa particip la concurs? Pot cere celor de la RU sa ma primească la următorul examen pe baza H.G nr. 890/2008 ??
Sau, e ilegal sa ma încadreze pe un post de inginer dacă am specializarea pe geografia mediului(postul este pe departamentul de analize apa uzata) ? Are vreo importanță ca atât licența când si disertația au fost pe analiza calității apei, îmi poate fi de folos in vreun fel pentru a ocupa acest post?? Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri!
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2024
Sârghi Laura, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:42, 4 Iulie 2024
Entitatea angajatoare mentioneaza si studiile necesare pentru ocuparea acelui post?
Angajatorul menționează următoarele:"studii superioare tehnice de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență" si într-adevăr nu ma încadrez. Dar, de ce a fost acceptata o absolventa de biologie si eu nu? As dori sa merg la RU, sa le propun sa ma primească si pe mine la urmatorul concurs(postul inca nu a fost ocupat) , dar, nu știu in ce baza sa-mi susțin dorința.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
Sârghi Laura, utilizator
Trebuie sa le dovediti ca, ce ati terminat dvs se incadreaza in studii tehnice ceea ce este foarte greu ...daca scria doar studii superioare, atunci v-ati fi incadrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs angajare lidiaflorentina lidiaflorentina Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am terminat fac de geografie specilizarea geografie, am participat la un concurs de angajare la Apele ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in munca monique32 monique32 Ma numesc Monica şi lucrez intr-un spital. Acum 4 ani am absolvit cursurile postuniversitare de specializare in Informatică şi am fost incadrată la ... (vezi toată discuția)
Licentiata in stiinte administrative CarmenSabau CarmenSabau Sunt angajata in sistemul bugetar pe un post de studii medii si absolventa din 2010, fiind licentiata in stiinte administrative. Cu toate ca mai am o ... (vezi toată discuția)