avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate Coraela

Activitate Coraela

Buna ziua! Supun atenției următoarea situatie: loc de munca in industria alimentara, nu s a efectuat control medical la angajare, nici aviz de la medicul de familie" apt pentru a lucra in industria alimentara"
O parte din salariu se plateste la.negru.
Nu s a efectuat protectia muncii ( nici macar după ce angajatul a căzut foarte rau și a avut nevoie de recuperare la domiciliu).
Salariu se plateste cu intarziere, daca se doreste sa se primeasca la timp, angajatul trebuie să se deplaseze în timpul lui liber ca sa il ridice.
Nu se asigura apa potabilă ( pentru baut), hartie igienică, plasa pentru protectie cap. Toate astea le achiziționează angajatul pe cheltuiala lui.
Nu s a dorit introducerea în grupul whatsapp al firmei al unuia dintre angajati, cand a cerut explicații, pe motiv și de discriminare, a fost ignorat.
Se impune a se lucra în zilele de odihnă săptămânală, cand dorește patronul.
Ca consecința a celor de mai sus, angajatul a înaintat preavizul, după 4 luni de la angajare. A efectuat doar o parte a preavizului, refuzând să se mai prezinte pentru toata perioada.
Am gasit pe internet ca contractul de munca devine nul daca la angajare nu s a efectuat control medical si prezentare aviz.
Nu am neaparat o intrebare, as vrea sa stiu cum este privită situația menționată din punct de vedere legal.
Mentionez ca angajatul mai are bani de ridicat iar angajatorul a încercat să intimideze angajatul.
Multumesc anticipat pentru eventualele răspunsuri.