avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate iris2001

Activitate iris2001

sunt o mamica in concediu crestere copil.
copilul are 15 luni, si doresc sa ma intorc la munca.
am citit pe forum ca in perioada pana va face copilul 2 ani, pot beneficia de o reducere a programului de lucru cu 2 ore.
ma puteti ajuta in acest sens,,titlu lege..numar..ceva.

multumesc
daca se suspenda indemnizatia,,,,ok,,dau banii inapoi pt 4 luni, dar relatia mea cu angajatorul initial si oficial, care este?
adica tr sa il anunt ca nu mai sunt in crestere copil si sa revin la munca, sau nu il anunt deloc, si revin la munca in octombie 2009, cand copilul implineste 2 ani??? se specifica in cartea de munca aceste schimbari de situatii??? caci eu nu as mai vrea ca angajatorul initial oficial, sa stie de aceata suspendare a concediului si sa revin cum am stabilit la inceput, adica in octombrie.( cum contractul de muncaa fost suspendat pt perioada de concediu crestere copil).
deci ce se intampla cu locul de munca primar,,,am voie sa intrerup concediul crestere copil si sa revin la munca la sfarsitul termmenului???
la doctorat nu am carte de munca, carte de munca am doar la "jobul primar" insa la faculatate am semnat un contract de studii doctorale in care se specifica ca se plateste CAS...Somaj..etc.
la instiintare tr sa ma duc maine, caci zice ca daca nu ma prezint cu acte doveditoare, aplica autoritatea competenta cum ca am incalcat art 292
la faculatate, primesc o bursa, insa am semnat un contract de studii doctorale, pe care le-am intrerupt pe timpul sarcinii si in concediu de crestere copil,,si le-am reluat deci in 12/2008.
situatia este grava, din punct de vedere legal???
adica ce optiuni as avea??
1, sa renunt la indemnizatie, dar asta nu inseamna ca tr sa ma reintorc la sericiul primar unde am carte de munca, si de unde am depus actele pt indemnizatie?
2 sa renunt la bursa..dar ce se intampla cu perioada care s-au suprapus indemnizatia si bursa??

va multumesc
instiinatrea am primit-o de la agentia nationala pentru prestatii sociale,compartimentul administrare, gestionare prestatii socilae si informatica...si spune asa
" in urma verificarilor lunare eceftuate de institutia noastra impreuna cu casa de pensii, sa constatat ca figurati cu contributii CAS, in luna12/2008 deci ati avut si realizari de natura salariala"
Buna zIUA,

Sunt o mamica tanara, care primeste indemnizatia de crestere copil de 1 an si 4 luni.
in contractul de munca s-a facut mofificarea din decembrie anul trecut si deci si in cartea de munca.
de 3 luni m-am reintors la studiile doctorale, de unde beneficiez de bursa, dar se plateste la CAS, iar acum 1 zi am primit instiiintare ca am incalcat codul penal, art 292,]
imi e frica, caci nu am crezut ca este o infractiune asa ceva,,,
ma poate ajuta cineva???