avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... concediu crestere copil si serviciu in acelasi timp???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

concediu crestere copil si serviciu in acelasi timp???

Buna zIUA,

Sunt o mamica tanara, care primeste indemnizatia de crestere copil de 1 an si 4 luni.
in contractul de munca s-a facut mofificarea din decembrie anul trecut si deci si in cartea de munca.
de 3 luni m-am reintors la studiile doctorale, de unde beneficiez de bursa, dar se plateste la CAS, iar acum 1 zi am primit instiiintare ca am incalcat codul penal, art 292,]
imi e frica, caci nu am crezut ca este o infractiune asa ceva,,,
ma poate ajuta cineva???
Cel mai recent răspuns: iris2001 , utilizator 13:50, 23 Februarie 2009
Art.292 Cod penal se refera la infractiunea de fals in declaratiii, si anume :Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

De la cine ati primit acea instiintare?

iris2001 a scris:

Buna zIUA,

Sunt o mamica tanara, care primeste indemnizatia de crestere copil de 1 an si 4 luni.
in contractul de munca s-a facut mofificarea din decembrie anul trecut si deci si in cartea de munca.
de 3 luni m-am reintors la studiile doctorale, de unde beneficiez de bursa, dar se plateste la CAS, iar acum 1 zi am primit instiiintare ca am incalcat codul penal, art 292,]
imi e frica, caci nu am crezut ca este o infractiune asa ceva,,,
ma poate ajuta cineva???

Conform legii, indemnizatia pt.crestere copil se suspenda in cazul obtinerii de venituri profesionale.cand ati depus cererea ati declarat ca nu obtineti alte venituri de natura profesionala si aveati obligatia sa anuntati aceasta modificare in termen de 15 zile.
Bursa nu intra in categoria veniturilor profesionale si deci nu are legatura cu indemnizatia pentru CIC. Potrivit art.42 lit.i din Codul fiscal, din categoria veniturilor neimpozabile fac parte si bursele primite de persoanele care urmeaza orice forma de scolarizare sau perfectionare in cadru institutionalizat.
Probabil ei au facut confuzia aceasta...
Cred ca confuzia se face ca ambele perioada doctoratul cu frecventa si perioada CIC constituie vechime in munca si sunt suprapuse.

Alte discuții în legătură

Suspendare indemnizatie pentru concediu crestere copil andyc25 andyc25 Buna dimineata, As dori sa va intreb daca se suspenda plata indemnizatiei pentru ingrijirea copilului in cazul in care incep scoala postdoctorala unde ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Alexandra3010 Alexandra3010 Buna ziua, Urmeaza sa nasc in doua luni, dar sotul va beneficia de concediul pentru crestere copil. Am cautat pe forum si am gasit mai multe ... (vezi toată discuția)
Bursa de doctorat in timpul concediului de crestere a copilului bw_vision bw_vision Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Sunt angajata cu CIM si inscrisa la doctorat cu frecventa, beneficiand de bursa doctorala. In luna ... (vezi toată discuția)