avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai0910

Activitate Mihai0910

Primaria a schimbat destinatia terenului din Transporturi in Spatii verzi

Buna ziua,
Am cumparat anul acesta un teren de 300mp in Bucuresti, sector 1, este situat pe colt, la sosea, am o fasie de teren viran langa mine, nu deranjez pe nimeni...
La solicitarea vechiul proprietar de eliberare a Certificatului de Urbanism ( emis in ianuarie 2022 ) apare ca fiind in zona T1A ( zona transporturi). Eu am depus 3 luni mai tarziu si in mai 2022, Primaria mi-a dat V1a ( spatii verzi publice cu acces nelimitat ).

Terenul apare in PUGul de pe site-ul PMB ca fiind T1A.

Vreau sa stiu cum este posibil acest lucru? Nu am gasit vre-un PUZ inaintat de Primarie. Se poate face in baza unei HCL?

Proprietarulul a vandut terenul pentru ca nu a reusit sa edifice absolut nimic. I se cerea sa faca PUZ si alte motive. Se pare ca si la mine este la fel.

Am solicitat Certificat de Urbanism pentru:
* amplasare de reclame - negativ. Nu se da pentru constructii pe spatii verzi.
* Amplasare container - negativ , si sa depun pentru CU de Constructie.
* pentru o Constructie mica conform reglementarilor urbanistice in T1A - negativ dar sub o forma eleganta. teoretic imi spun ca se poate dar imi trebuie neaparat Acordul de mediu de la Agentia de Protectia Mediului, care nu se da sub nici o forma pentru constructii pe spatii verzi. Practic m-au trimis la plimbare.

Mi sa spus direct ca Primaria doreste sa-mi cumpere terenul meu si fasia de teren de lanaga mine sa faca parc sau loc de joaca. Probabil ca as vedea a 10-20% din cat am dat pe teren si banii i-as primii peste 3,4,5...ani de zile.
Asta ar fi motivul pentru care mi se baga bete in roate.

Am rugamintea sa ma sfatuiti. Banuiesc ca in instanta este singura mea sansa.