avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Primaria a schimbat destinatia terenului din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Primaria a schimbat destinatia terenului din Transporturi in ...

Primaria a schimbat destinatia terenului din Transporturi in Spatii verzi

Buna ziua,
Am cumparat anul acesta un teren de 300mp in Bucuresti, sector 1, este situat pe colt, la sosea, am o fasie de teren viran langa mine, nu deranjez pe nimeni...
La solicitarea vechiul proprietar de eliberare a Certificatului de Urbanism ( emis in ianuarie 2022 ) apare ca fiind in zona T1A ( zona transporturi). Eu am depus 3 luni mai tarziu si in mai 2022, Primaria mi-a dat V1a ( spatii verzi publice cu acces nelimitat ).

Terenul apare in PUGul de pe site-ul PMB ca fiind T1A.

Vreau sa stiu cum este posibil acest lucru? Nu am gasit vre-un PUZ inaintat de Primarie. Se poate face in baza unei HCL?

Proprietarulul a vandut terenul pentru ca nu a reusit sa edifice absolut nimic. I se cerea sa faca PUZ si alte motive. Se pare ca si la mine este la fel.

Am solicitat Certificat de Urbanism pentru:
* amplasare de reclame - negativ. Nu se da pentru constructii pe spatii verzi.
* Amplasare container - negativ , si sa depun pentru CU de Constructie.
* pentru o Constructie mica conform reglementarilor urbanistice in T1A - negativ dar sub o forma eleganta. teoretic imi spun ca se poate dar imi trebuie neaparat Acordul de mediu de la Agentia de Protectia Mediului, care nu se da sub nici o forma pentru constructii pe spatii verzi. Practic m-au trimis la plimbare.

Mi sa spus direct ca Primaria doreste sa-mi cumpere terenul meu si fasia de teren de lanaga mine sa faca parc sau loc de joaca. Probabil ca as vedea a 10-20% din cat am dat pe teren si banii i-as primii peste 3,4,5...ani de zile.
Asta ar fi motivul pentru care mi se baga bete in roate.

Am rugamintea sa ma sfatuiti. Banuiesc ca in instanta este singura mea sansa.

Alte discuții în legătură

Alipire terenuri cu destinatii diferite in cadastru marigeo marigeo In cazul in care se alipesc doua parcele, care insa apar in cadastru cu destinatii diferite: una - \"Curti/constructii\", cealalta - \"Nedeterminata\" ... (vezi toată discuția)
Pug expirat / zona incadrare v1a ContSters499122 ContSters499122 Buna seara, Expun \'mica mea istorie\' in speranta ca poate imi dati o noua idee pentru solutionarea situatiei in care ma regasesc, si anume: Anul trecut am ... (vezi toată discuția)
Incadrarea functionala a zonei costi_81 costi_81 Buna ziua, as dori sa stiu cum poate fi atacat documentul eliberat de primarie prin care imi este refuzata cererea privind incadrarea terenului in zona ... (vezi toată discuția)