avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Incadrarea functionala a zonei
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Incadrarea functionala a zonei

Buna ziua, as dori sa stiu cum poate fi atacat documentul eliberat de primarie prin care imi este refuzata cererea privind incadrarea terenului in zona "padure" si nu zona "spatiilor verzi - padure de agrement"?
Va multumesc :)
Cel mai recent răspuns: costi_81 , utilizator 19:44, 17 Februarie 2013
Buna ziua,
Documentul pe care vi l-a eliberat primaria, cu privire la incadrarea functionala a zonei in care este situat terenul dumneavoastra are la baza planul urbanistic general ( PUG ).
Reglementarile din PUG pot fi schimbate prin intocmirea unei documentatii de PUZ ( plan urbanistic zonal ). Va pun in vedere faptul ca o documentatie PUZ se poate intocmi pentru o zona cu o suprafata de minim un hectar.
Sper ca informatiile furnizate v-au fost de folos.

Cu stima,
Mediator Maria S. Radu
va multumesc dar daca primaria continua sa mi dea raspunsuri negative ce cai legale as avea sa pot totusi sa ma folosesc de terenul meu prin construirea unui imobil? o zi buna :)
Fiti mai explicit si spuneti care sunt intrebarile sau cererile pe care dumneavoastra le formulati primariei, de va da raspunsuri negative.
Practic, ce trebuie sa solicitati dumneavoastra este un certificat de urbanism in scopul "Intocmire PUZ - construire imobil". La aceasta solicitare, primaria este obligata sa va inainteze un certificat de urbanism in care sa specifice, clar si concret, ce documentatii tehnice trebuiesc elaborate si ce avize trebuiesc obtinute pentru ca dumneavoastra sa va puteti atinge scopul. In conditiile in care in urma acestei solicitari nu veti primi certificatul de urbanism, ci doar un raspuns de genul "nu se poate", aveti posibilitatea sa contestati raspunsul la instanta de contencios administrativ.
Cu stima,
Mediator Maria S. Raduc
Va multumesc, informatiile dvs. au fost de mare folos in demersurile ce urmeaza sa le intreprind in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planul de urbanism b.stefan78 b.stefan78 Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)
Incadrare imobil in p.u.g avramcapusan avramcapusan Buna ziua, Detin in propprietate un imobil, padure, in intravilanul unei localitati. In urma cu ceva vreme am cerut la Primarie un Certificat de Urbanism in ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)