avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... PUG expirat / Zona incadrare V1A
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

PUG expirat / Zona incadrare V1A

Buna seara,
Expun 'mica mea istorie' in speranta ca poate imi dati o noua idee pentru solutionarea situatiei in care ma regasesc, si anume:
Anul trecut am achizitionat un teren in Sectorul 5 pe strada Toplet, teren parcelat de proprietar care are si constructie (casa batraneasca) pe terenul ramas in proprietatea lui.
Toate actele ok. Constructie cu autorizatie castigata prin proces in anii '90. Zona, daca aruncati o privire pe Google Maps Satelit este in plina dezvoltare. Strazile asfaltate,, iluminat public, gaze, apa curenta, canalizare si electricitate la limita terenului. In capatul strazii este in desfasurare santier ansamblu rezidential. Vazand toate aceste detalii nu am mai mers la Primarie pentru Informare, l-am cumparat.
Primul pas, Urbanism la Primaria Sect.5 -> au scos harta din 1987 pe format A3 (nu glumesc) respins pe motiv ca toata acea zona se regaseste in V1A (zona verde, nu se poate construi). Le comunic ca am vecini cu vile P+2 iar in capatul strazii se construiesc blocuri. Raspuns: 'nu ne uitam in curtea vecinului' sau 'au construit ilegal' (4 strazi paralele pline de vile).
Pas 2: Merg la Primaria Municipiului Bucuresti unde mi se emite punct de vedere, cu parafa, cum ca terenul se afla cf PUG 2000 in zona L1C cu regim de inaltime P+2.
Pas 3: Am facut un dosar complet continand:
Punct de vedere PMB, toate actele terenului, extras cf. unde apare CC, poze din imprejurimi, PUZ-ul dezvoltatorului din capatul strazii unde pe harta se regaseste si terenul meu unde se vede ca e in zona L1C (nu incadrat in limita terenului dezvoltatorului care face obiectul PUZ-ului), STEREO 70, planuri topo, facturi utilitati de la vecinii de pe strada.
Am avut audienta la Arhitectul Sef Primaria Sect.5, mi s-a comunicat ca a fost o greseala si ca in max. 2 saptamani voi avea Urbanismul.
Peste 3 saptamani, dupa insistente, mi s-a comunicat ca defapt a fost o greseala din partea PMB iar terenul este V1A. Ei PUG-ul acela il au in Primaria Sect.5 si in baza lui emit certificate.
Cei de la PMB mi-au comunicat ca ei nu pot emite Urbanism, trebuie s-o rezolv la Primaria de Sector, unde nu am cum sa iau legatura cineva mai competent decat Arhitectul Sef. Cel care dupa vizualizarea dosarului mi-a comunicat ca este totul bine.
Exista vreo solutie in afara de intentare proces? Care sigur dureaza mult.
Va multumesc anticipat.
O seara placuta!

Alte discuții în legătură

Primaria obliga proprietarii sa realizeze imposibilul!!! Andrei Adam Andrei Adam Ce poti face cand primaria iti impune ca sa poti construi o casa sa faci un PUZ pe o zona de mai multe hectare, in care se afla zeci de proprietari, cu ... (vezi toată discuția)
Modificarea unui puz pentru reincadrarea unui teren si eliminara unei servituti dorincornea dorincornea Am o problema legata de un teren intravilan pe care doresc sa-l cumpar si pentru care am semnat deja cu proprietarul un antecontract la notar. Pe terenul ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)