avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Primaria obliga proprietarii sa realizeze ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Primaria obliga proprietarii sa realizeze imposibilul!!!

Ce poti face cand primaria iti impune ca sa poti construi o casa sa faci un PUZ pe o zona de mai multe hectare, in care se afla zeci de proprietari, cu conditia sa si reparcelezi proprietatile altora unii din ei avand proprietati cu imobile intabulate. am un teren de 3000 de mp intravilan arabil si desi sunt incojurat de case intr-un cartier nou infiintat de primarie de cativa ani unde e plin de case imi cer sa fac un puz imposibil de realizat. in audienta cand am fost arhitecta sef mi-a zis sa plantez morcovi daca nu facem puz cum vor ei. le-am spus ca depindemde acordul vecinilor pt realizarea puz-uluida nu iiintereseaza. 2 insi si-au facut casele dupa ce s-au chiunit 3 ani sa faca puz schimband 4 arhitecti. au pierdut bani destui si puz-ultot nu l-au putut face asa ca au renuntat si au construit fara autorizatie. au fost amendati. acum sunt pus p ganduri. ce sa fac? sa ma apuc si eu la fel ca ei?ce alte solutii as avea?
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 23:33, 1 Februarie 2015
Singura solutie in cazul acesta ar fi instanta de contencios administrativ. Ati obtinut certificatul de urbanism ?
Primaria nu poate obliga sa se realizeze un PUZ pe mai multe parcele. Pe o zona da ...dar orientativ si daca se strang mai multi proprietari sa realizeze un PUZ care are ca scop schimbare de destinatie categorie de folosinta teren, POT si CUT, intrare in intravilan, s.a.(nu stiu ce scrie pe un Certificat de Urbanism) Imi trebuie mai multe date. Am fost expert judiciar intr-un caz asemanator...si a castigat procesul cu primaria si a intrat si in legalitate si a primit si autorizatie de extindere. Deci mai multe date va rog. E foarte frustrant si uneori colegii mei arhitecti din primarie se poarta haotic, nejustificat dar nu de necombatut in hotarari mai ales daca nu raspund legal. Curaj si multa rabdare...mai conteaza si zona.
De obicei printr-un PUZ se schimba reglementarile existente in PUG sau apar reglementari noi acolo unde nu exista. Mai nou prin legea urbanismului se cere PUZ pentru zona centrala a comunelor, chiar daca este reglementat prin PUG. PUZ ocupa o arie mai mare, pe mai multe proprietati (spre deosebire de PUD), si reglementarile prevazute acolo devin lege daca este aprobat. Este normal sa se studieze toata zona, nu doar parcela Dumneavoastra.
Faceti PUZ imbinand reglementarile PUG, cerintele noi ale primariei, dorintele Dumneavoastra si dorintele vecinilor. Nu vad de ce este imposibil?! Doar ca o sa coste...
Unde este terenul?
Ultima modificare: Duminică, 1 Februarie 2015
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lntocmire puz s0r1n s0r1n pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan alin2s alin2s Buna ziua, Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa-mi construiec o ... (vezi toată discuția)