pentru intocmirea unui PUZ este obligatori o suprafata de minim 10000 metrii. Este obligatoriu ca cei 10000 metrii sa fie lipiti sau pot sa fie si anumite parcele mai departate ?. De exemplu pe o suprafata de 15.000 metrii sunt 12000 metrii unde proprietarii sunt de acord dar si 3000 metrii respectiv 3 parcele intercalate unde proprietarii nu doresc intocmire PUZ. Care ar fi solutia ?. Multumesc
Buna ziua
Puteti incerca un PUD pentru fiecare lot de suprafete.....daca cei 3000 mp pt care proprietarii nu sunt de acord nu sunt prea intercalati printre ceilalti....:(
Pentru eliberarea certificatului de urbanism primarie solicita (unor persoane fizice) intocmirea p.u.z.-ului. Unii dintre topometristi si/sau arhitecti spun ca se poate intocmi puz-ul pe toata suprafata doar ca terenurile celor care nu doresc nu vor fi reglementate. Pentru lamurirea celor de la primarie (care doresc ca toti propietarii trebuie sa fie de acord) ar trebui sa existe o baza legala. Exista asa ceva ? sau totul tine de acceptul functionarilor de la primarie ?.( terenul este extravilan si se doreste intrarea in intravilan). Este posibil ca dezvoltarea unei zone sa fie conditionata de o persoana sau mai multe ? ( pe motive precum "creste mai mult impozitul la terenul intravilan")
Buna seara Legea 350 din 2001 este cea care reglementeaza PUG/ PUZ/ PUD. Acolo gasiti niste principii generale despre ce inseamna fiecare si cu ce se mananca.
Partea proasta este ca, pt PUZ si PUD, detaliile specifice de elaborare si diversele cerinte se stabilesc prin regimul de urbanism aferent PUG-ul fiecarei localitati: "Art. 49
(1) Regulamentul general de urbanism reprezinta sistemul de norme tehnice, juridice si economice care sta la baza elaborarii planurilor de urbanism, precum si a regulamentelor locale de urbanism."
Asa ca, intr-un fel sau altul, Primarile isi creaza propriile reguli, in concordanta cu legea si cu situatia din teren.
Acum, eu cred ca va solicita sa fiti toti proprietarii de acord pentru a preintampina eventuale dispute ulterioare. De exemplu, una dintre problemele majore ce vor fi reglementate prin PUZ se refera la retelele de utilitati: apa, canalizare, curent electric. Cum ati putea rezolva problema doar pt o parte dintre loturi, fara ca retelele sa traverseze si loturile intercalate si care nu sunt de acord? Mai departe, sa presupunem ca reusiti, va trebui sa si implementati proiectul, iar dupa ce instalati tot stalpii de iluminat, vin si vecinii care nu au participat la PUZ, fac un PUD rapid si se conecteaza la retelele d-voastra fara sa va plateasca vreo despagubire (spre deosebire de reteaua de gaz de pe scara, la Electrica daca faci tu investitia si cumperi stalpul, iti apartine vreo 24 ore, dupa care intra in proprietatea Electrica, asa ca bye bye investitie amortizata....). Presupun ca nu v-ar conveni asa, nu?
In acelasi timp, daca doriti trecerea terenurilor in intravilan, ii inteleg si pe cei de la Primarie ca vor toti proprietarii sa fie de acord, ca daca nu ar avea un lot intravilan, unul extravilan, 2 intravilan, iar unul extravilan...si tot asa...... Lor le-ar fi mai usor daca ar avea toata zona cu acelasi regim de reglementare urbanistica, pt a ii stabili impozitarea mai usor, asa ca e foarte posibil sa fi prevazut prin PUG cerinta de unanimitate pt proprietari.
ii inteleg si pe cei ce nu vor sa participe la realizarea PUZ, pt ca daca ei nu intentioneaza sa construiasca ceva acolo, nu au nici un castig de pe urma faptului ca le va creste impozitul...:(
Sunteti intr-o situatie ingrata si nu va invidiez....
In alta ordine de idei, exista macar suprafete alaturate cumulate care sa insumeze 10000 m?eventual sa intocmiti un PUZ pt lotul mare si PUD pt loturile cu suprafata mai mica....?
Proiect puz
avram172
buna ziua.
rog tare ma mult sa ma ajutati cu o problema, care ma tine pe loc.
detin un teren agricol in suprafata de 1, 53 ha pe raza unei comune din jud ... (vezi toată discuția)