avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Activitate Georgyana22

Activitate Georgyana22

Răspuns la discuția Testament autentic
Va mulțumesc pentru răspuns. Dar se poate elibera un certificat de legatar în baza testamentului fără prezența unchiului meu?
Am înțeles ca se poate face certificat de legatar. În ce condiții se eliberează acest certificat de legatar?
irina.pricop a scris:

Teoretic, da. Acum ramane de vazut ce spune si notarul. Eu nu vad de ce nu fiindca nu il implica nici pe unchi si nici pe bunica postdecedata.

Va mulțumesc pentru răspuns. As putea solicita certificat de calitate doar după mama în momentul respectiv? Pana la încheierea finala a succesiunilor bunicilor?
Testamentele au fost făcute în aceeași zi de ambii bunici.Sunt separate am unul de la bunica și unul de la bunic. Bunicul a decedat primul în anul 2000, după care mama în 2009, după care bunica în 2017. În concluzie am doua testamente separate unul de la bunic, unul de la bunică. Mulțumesc!

irina.pricop a scris:

Da, il poate ataca in limitele rezervei sale succesorale deoarece este mostenitor rezervatar al parintilor sai. Bunicii au facut testamente separate, unul singur, in ce ordine au decedat?

Testament autentic

Bună ziua!. Am un testament autentic lăsat de la bunica și bunicul meu făcut în anul 1996. Din păcate ei au decedat,având 2 copii pe mama care a decedat și pe unchiul meu. Nu ma înțeleg cu unchiul din nici un punct de vedere. Succesiunea nu este dezbătuta am 3 succesiuni de făcut după bunic,bunica și mama. Unchiul meu îmi poate ataca acel testament în instanță? Ce drepturi am cu acel act pana la dezbaterea succesiunii și cât se ia în considerare în momentul respectiv sau în momentul în care se deschide succesiunea? Va mulțumesc!