avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Ani4545

Activitate Ani4545

Se pare ca nu mi-am explicat foarte bine necazul din cauza stresului acumulat . Mai încerc încă o data cu mai multe amănunte …
Bunica mea in vârsta de 80 de ani fără un certificat IML in anul vânzării si ne stiutoare de carte , a făcut un contract de vânzare cumpărare in anul 2010 cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ fiind un preț mic pentru cota de 4/8 din proprietate . Fără clauza de întreținere si unei persoane care nu făcea parte din familia bunicii dar statea la noi împreuna cu fiul sau (nepoțelul meu ) din anul 2002 si luată in spațiu de bunica in anul 2004 ea era fosta soție a fratelui meu de mama , (avem tati diferiți) . . Aceasta persoana lucra in Curatenie avea salariu foarte mic ca sa poată sa facă un asemenea împrumut bancar pentru plata . Bunica si fiul sau tatal meu au murit . Cum pot eu ataca acest contract ? Precizez ca bunica a murit de Alzheimer si dementa in 2018 Iar eu am găsit acum un an si jumătate acest contract când am început procedura de succesiune . In acest moment am făcut doar certificat de calitate de mostenitor după amândoi 1/8 din partea bunicii si 3/8 din partea tatălui . Ne având actele originale proprietații , ele fiind toate la aceasta escroacă . Mai precizez ca escroaca a preluat si contractele de la electricitate si gaz de pe numele bunicii cat tata era in viața . Eu acum am jumătate din aceasta casa pe care nu o pot folosi , nu ca as avea liniște si pace .

Aceasta escroacă in anul 2008 a reușit sa obțină de la bunica o procura pentru a vinde un teren de 11000mp cu prețul cel mai avantajos bunicii si bănuții sa se plătească cum crede escroaca de cuviință , era împuternicită si sa scoată actele necesare vânzării . Escroaca a vândut ca mandatar pentru bunica acest teren in 2009 la prețul de 20000€ . specifica ca bani sau plătit in contul escroacei dar doamna notar specifica ca pentru taxele notariale sa luat in calcul suma de 95000€ . Terenul nu a fost scos de la impozit după vânzare si apărea in fiecare certificat fiscal pana in 2021 când a fost scos de mine . Bunica ii dadea bani escroacei sa plătească impozitul acestui teren an de an dar ea nu la plătit va dați seama .

Sper ca am explicat mult mai bine situația mea si sper ca aveți câte un sfat pentru mine, cine știe poate unul din ele va fi si soluția . Multumesc frumos !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru sfaturi . Am început sa caut toți cunoscuții bunicii sa pot avea martori . Voi consulta si un avocat
Am sa postez rezultatul procesului si dovezile adunate poate va ajuta pe cineva .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu un an înaintea acestui contract a vândut ca mandatar pentru bunica si banii sau dus in contul ei nu al bunicii. Prețul acelei vânzări era de 20000€ iar taxele notariale sa luat in calcul suma de 95 000 precizez ca acea propietate nu a fost scoasă de la impozit si bunica nu știa ca a fost vândută . Acea persoana stătea cu copilul ei la noi pentru ca ne era mila de ea si a profitat din plin de bunătatea noastră .

gi-jane2 a scris:

Acum cat timp a murit bunica?
Cum dovediti ca nu a platit suma cat bunica declara in act ca a primit?

In 2018 a murit dar eu am aflat de contract acum 1an si 6 luni.
Asta întreb cum îl pot ataca , nu am nici o strategie .
Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ Fără clauza de întreținere si unei persoane care nu făcea parte din familie . Aceasta persoana lucra in Curatenie avea salariu foarte mic ca sa poată facă un asemenea împrumut bancar pentru plata . Bunica si fiul sau tatal meu au murit . Cum pot eu ataca acest contract ? Precizez ca am făcut doar calitate de mostenitor după amândoi