avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct ...

Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ Fără clauza de întreținere si unei persoane care nu făcea parte din familie . Aceasta persoana lucra in Curatenie avea salariu foarte mic ca sa poată facă un asemenea împrumut bancar pentru plata . Bunica si fiul sau tatal meu au murit . Cum pot eu ataca acest contract ? Precizez ca am făcut doar calitate de mostenitor după amândoi
Acum cat timp a murit bunica?
Cum dovediti ca nu a platit suma cat bunica declara in act ca a primit?

gi-jane2 a scris:

Acum cat timp a murit bunica?
Cum dovediti ca nu a platit suma cat bunica declara in act ca a primit?

In 2018 a murit dar eu am aflat de contract acum 1an si 6 luni.
Asta întreb cum îl pot ataca , nu am nici o strategie .
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Ani4545, utilizator
Unul din motive e neplata pretului si nu aveti nicio dovada ca nu s-a plătit sansele sunt extrem de mici de reusita.
Uzufructul viager nu înseamnă întreținere.
Iar întreținerea nu este obligatorie. Ci este convenita de părțile contractului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu un an înaintea acestui contract a vândut ca mandatar pentru bunica si banii sau dus in contul ei nu al bunicii. Prețul acelei vânzări era de 20000€ iar taxele notariale sa luat in calcul suma de 95 000 precizez ca acea propietate nu a fost scoasă de la impozit si bunica nu știa ca a fost vândută . Acea persoana stătea cu copilul ei la noi pentru ca ne era mila de ea si a profitat din plin de bunătatea noastră .
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2022
Ani4545, utilizator

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Cum se face vanzarea unui teren mostenit prin uzufruct viager? Mihai1H Mihai1H Buna ziua, am urmatoarea situatie: - Parintii mei au primit un teren de la bunicii prin contract de uzufruct viager. - Bunicul meu a decedat, iar bunica ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)