avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct ...

Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ Fără clauza de întreținere si unei persoane care nu făcea parte din familie . Aceasta persoana lucra in Curatenie avea salariu foarte mic ca sa poată facă un asemenea împrumut bancar pentru plata . Bunica si fiul sau tatal meu au murit . Cum pot eu ataca acest contract ? Precizez ca am făcut doar calitate de mostenitor după amândoi
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
practic, v-a pagubit de 2 case, nu ?
daca nu au trecut 3 ani de la data vanzarii, ii puteti cere macar banii aia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce relatați dvs., ar putea fi vorba de abuz de încredere, din partea persoanei respective, asupra unei persoane în vârstă, probabil cu discernământ limitat la acea dată, asta ca să mă exprim elegant. Ce așteptați de la cei de pe listă? Asta este treabă serioasă de avocat specializat pe speță, care trebuie să dovedească în instanță existența unei infracțiuni în baza căreia să se anuleze vânzarea. Greu, foarte greu. Începeți prin a solicita opinia unui avocat, după care, dacă acesta se angajează, puteți să vă adresați instanței.

Ani4545 a scris:

Bunica mea a făcut un contract de vânzare cumpărare cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ Fără clauza de întreținere si unei persoane care nu făcea parte din familie . Aceasta persoana lucra in Curatenie avea salariu foarte mic ca sa poată facă un asemenea împrumut bancar pentru plata . Bunica si fiul sau tatal meu au murit . Cum pot eu ataca acest contract ? Precizez ca am făcut doar calitate de mostenitor după amândoi

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru sfaturi . Am început sa caut toți cunoscuții bunicii sa pot avea martori . Voi consulta si un avocat
Am sa postez rezultatul procesului si dovezile adunate poate va ajuta pe cineva .
Se pare ca nu mi-am explicat foarte bine necazul din cauza stresului acumulat . Mai încerc încă o data cu mai multe amănunte …
Bunica mea in vârsta de 80 de ani fără un certificat IML in anul vânzării si ne stiutoare de carte , a făcut un contract de vânzare cumpărare in anul 2010 cu uzufruct viager si plata se specifica ca ar fi făcută anterior semnării contractului 42000€ fiind un preț mic pentru cota de 4/8 din proprietate . Fără clauza de întreținere si unei persoane care nu făcea parte din familia bunicii dar statea la noi împreuna cu fiul sau (nepoțelul meu ) din anul 2002 si luată in spațiu de bunica in anul 2004 ea era fosta soție a fratelui meu de mama , (avem tati diferiți) . . Aceasta persoana lucra in Curatenie avea salariu foarte mic ca sa poată sa facă un asemenea împrumut bancar pentru plata . Bunica si fiul sau tatal meu au murit . Cum pot eu ataca acest contract ? Precizez ca bunica a murit de Alzheimer si dementa in 2018 Iar eu am găsit acum un an si jumătate acest contract când am început procedura de succesiune . In acest moment am făcut doar certificat de calitate de mostenitor după amândoi 1/8 din partea bunicii si 3/8 din partea tatălui . Ne având actele originale proprietații , ele fiind toate la aceasta escroacă . Mai precizez ca escroaca a preluat si contractele de la electricitate si gaz de pe numele bunicii cat tata era in viața . Eu acum am jumătate din aceasta casa pe care nu o pot folosi , nu ca as avea liniște si pace .

Aceasta escroacă in anul 2008 a reușit sa obțină de la bunica o procura pentru a vinde un teren de 11000mp cu prețul cel mai avantajos bunicii si bănuții sa se plătească cum crede escroaca de cuviință , era împuternicită si sa scoată actele necesare vânzării . Escroaca a vândut ca mandatar pentru bunica acest teren in 2009 la prețul de 20000€ . specifica ca bani sau plătit in contul escroacei dar doamna notar specifica ca pentru taxele notariale sa luat in calcul suma de 95000€ . Terenul nu a fost scos de la impozit după vânzare si apărea in fiecare certificat fiscal pana in 2021 când a fost scos de mine . Bunica ii dadea bani escroacei sa plătească impozitul acestui teren an de an dar ea nu la plătit va dați seama .

Sper ca am explicat mult mai bine situația mea si sper ca aveți câte un sfat pentru mine, cine știe poate unul din ele va fi si soluția . Multumesc frumos !
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2022
Ani4545, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog ajutati-ma si pe mine in legatura cu un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager valentin8902 valentin8902 prin anul 2007 am semnat un contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager, eu fiind nuda proprietate a imobilului iar unchiul meu cumparator al dreptului de ... (vezi toată discuția)
Cum se face vanzarea unui teren mostenit prin uzufruct viager? Mihai1H Mihai1H Buna ziua, am urmatoarea situatie: - Parintii mei au primit un teren de la bunicii prin contract de uzufruct viager. - Bunicul meu a decedat, iar bunica ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu uzufruct se poate ataca? tina_cris27 tina_cris27 suntem 3 fratii si parintii mei doresc sa imi treaca mie garsoniera lor prin contract de vanzare-cumparare cu uzufruct (adica sa stea in casa lor pana la ... (vezi toată discuția)