avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Gabivali

Activitate Gabivali

Multumesc pentru raspunsuri !

Asa a spus si notara, adica se considera intentie de aceptare (tacita) si faptul ca am trimis actele la un notar public. Au fost trimis actele de fapt mai devreme la o adresa de email gresita si la una corecta cu o zi intarziere. Practic doar dupa 2 ani trebuie platit impzit, parca 1% din valoare daca nu ma insel, insa a mai spus ca se poate inca face o declaratie daca doresc, costa 59 de lei cred. Plus ca am inteles ca doar unul dintre frati a depus actele (imputernicire) la timp, celalat avea acte care nu erau ok (nu se accepta acel tip de act la noi). Deci practic nici unul dintre mostenitori nu a aceptat mostenirea, actele fiind toate la acelasi notar si nu s-au mai depus.
Ce se intampla cu o mostenire de succesiune a unuia dintre 3 frati dupa mama, daca a fost depasit termenul de acceptare, mai exact au trecut 1 an si 2 zile de la deces, iar declaraţia de acceptare a moştenirii nu a fost depusa (notarul asteapta actele necesare)?
Sotul ramas (tatal) si doi dintre cei 3 frati au depus actele, si doar unul dintre frati nu a depus actele necesare (certificat de casatorie si de nastere). Practic ce se intampla cu partea lui de mostenire cand acesta nu a depus la timp, si ce se mai poate faca la acest moment? Multumesc !

Stiu ca succesibilii pot pierde dreptul de a moștenii dacă în termen de un an de la decesul defunctului nu își exercită dreptul de opțiune succesorală, în sensul acceptării acesteia, insa nu stiu ce inseamna practic, adica cui ii revine parea respectiva (o patrime 1/4) sau daca se mai poate face ceva.