Contestație sau nu?
In data de 06.08 2022 ora 23 am fost înregistrat de un aparat radar autovision (serie nespecificata) cu viteza de 101 km/h in localitate (restrictie viteză 50 km/h). Mașina pe care era montat radarul era in deplasare din sens contrar. Credeți că pot contesta lipsa seriei radarului in PV ori acuratețea înregistrării avand in vedere ca autoturismul MAI era in deplasare? Mentionez că era noaptea și am semnat „fără obiecții” deși in inregistrarea agentului poate fi auzită îndoiala mea cu privire la viteză și a abilității aparatului radar de a inregistra corect din mers. Desigur mi-a fost reținut permisul și amendă 9 puncte.
Sunt de acord și înțeleg ce spuneți. De aceea principial aprob schimbarea. Prețul și modul de constrângere la acceptarea ofertei este problema. Nu am libertatea de a alege din concurența pieței, deși nici aici nu ar fi multe alternative.
Am vorbit cu președintele de asociație și susține că nu a semnat el nici un contract deși firma care montează pretindea asta la convorbirea telefonică.
În orașul meu nu am găsit alt ofertant dar pe internet am văzut și firme care oferă aparate cu citire radio mult mai ieftine.
Montarea cu altă firmă decât cea care mă ”presează” acum produce întrebări noi:
- Pot fi ei obligați să le accepte pe cele achizitionate si montate de la altă firmă?... Deci doar să le exploateze/citească?
- Dacă nu există contract nou, deci doar cel vechi cu repartitoarele ieșite din termenul de exploatare, pot să uzeze de el și în noile condiții?
De aceea intrebam de eventualele articolele de lege ce ar aduce lămuriri la întrebările mele.
Bună ziua.
Am primit o înștiințare in urma căreia aflu că repartitoarele de pe calorifere nu mai sunt valabile pentru că au depășit 10 ani. Altfel spus, termenul lor de garantare a funcționării in condiții de înregistrare precisă (formularea îmi aparține, redau din memorie) a expirat.
Asociația ar fi încheiat contract cu firma x care îmi spune că un repartitor nou cu tehnologia actuală de citire radio, costă 139 lei dacă mă grăbesc până la 31 iulie.
Există alternative (gen să achiziționez si instalez de la o altă firmă, ori să le folosesc in continuare pe cele vechi cu o metrologizare ceva....)?
Legislația ce prevede cu privire la această speță?
Pretul impus îmi pare mare și doresc să știu dacă sunt constrâns la varianta din hârtiile cu înștiințarea.
Mulțumesc anticipat.