avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestație sau nu? In data de 06.08 2022 ora 23 am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestație sau nu? In data de 06.08 2022 ora 23 am fost înregistrat ...

Contestație sau nu?
In data de 06.08 2022 ora 23 am fost înregistrat de un aparat radar autovision (serie nespecificata) cu viteza de 101 km/h in localitate (restrictie viteză 50 km/h). Mașina pe care era montat radarul era in deplasare din sens contrar. Credeți că pot contesta lipsa seriei radarului in PV ori acuratețea înregistrării avand in vedere ca autoturismul MAI era in deplasare? Mentionez că era noaptea și am semnat „fără obiecții” deși in inregistrarea agentului poate fi auzită îndoiala mea cu privire la viteză și a abilității aparatului radar de a inregistra corect din mers. Desigur mi-a fost reținut permisul și amendă 9 puncte.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:13, 9 August 2022
Puteti incerca sa contestati, dar sfatul meu e sa platiti jumatate din amenda inainte, daca vreti sa va "distrati" si sa vedeti cum e prin instantele romanesti. In caz de pierdere proces, nu va afecteaza, daca veti cistiga va puteti recupera banii de la primarie, administratia financiara.

Revenind la speta, trebuie sa stiti ca radarul Autovision se identifica prin numarul masinii MAI pe care e instalat. Acuratetea masurarii nu e perturbata, daca radarul era setat corect pe modul de detectie in deplasare, sens contrar. Daca depuneti plingere impotriva PV de contraventie (acum se poate si la judecatoria de domiciliu) va puteti recupera temporar si permisul, conform art. 118 din OUG 195/2001.
[ link extern ]
[ link extern ]

Aveti dreptul sa cereti in plingere sa va fie puse la dispozitiie, copie dupa inregistrarea video a faptei, copie dupa avizul metrologic in termen a aparatului radar. Piteti motiva dupa aia, dupa ce primiti copiile, in raspunsul la intimpinare si alte lucruri, ajutat poate si de norma de metrologie legala respectiva:
[ link extern ]

Dar, toate astea daca aveti timp si chef (sau bani pentru servicii juridice de nu va descurcati) de o astfel de "distractie".
Ultima modificare: Marți, 9 August 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda viteză Busugaby Busugaby Am fost sancționat pentru viteza de 152 km/h pe limita de 100km/h, mentionez ca mașina de poliție era în mișcare și avea și viteza mare, peste 80 km/h ... (vezi toată discuția)
Amenda radar goldieczr goldieczr Buna ziua. Acum cateva zile am fost surprins cu 133 km/h in localitate (pe o sosea larga, absolut libera fiind mijlocul noptii, unde nimeni nu merge cu mai ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal soringr soringr Buna ziua, Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator: In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti, \" A ... (vezi toată discuția)