avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... contestatie proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

contestatie proces verbal

Buna ziua,
Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator:
In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti,
" A condus auto.... cu nr..... cu viteza de 116 km/h stabilita de aparatul radar si inregistrata pe HDD NT 07"
Cautand pe net diverse situatii similare am gasit un articolul 109 OUG 195/2002 Raspunderea contraventionala care la paragraful 2 spune dupa cum urmeaza:
"Răspunderea contravenţională

Art. 109

(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.

(2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Detalii: [ link extern ] ...

Dupa cum ati vazut mai sus in procesul verbal nu este specificat mai nimic referitor la mijloacele tehnice folosite, omologate si verificate metrologic, nu este specificat tipul radarului. singurul lucru specificat fiind doar HDD NT07.

Credeti ca ar fi o sansa ca acest proces verbal sa fie contestat in instanta in situatia prezentata?
Va multumesc anticipat!
Astept cu interes raspunsul Dvs.
Nu puteti contesta in plingerea dvs. pe ideea ca nu sunt trecute avizele metrologice in PV, nu spune nicaieri in lege obligativitatea consemnarii in PV. Veti vedea ca acel aparat radar are aviz metrologic, odata cu intimpinarea politiei , cind vi se va da o copie. Radarul e un BEE III AUTOVISION, daca era pe masina:

Studiati mai degraba:
- OG 2/2001 actualizata, relativ la modul cum vi s-a completat procesul verbal; se fac greseli relativ la art.16, 17, 19
- NML 021-05/2005 actualizata, ca sa puteti compara filmul care vi se va da in copie de catre politie, cu cerintele normei
- manualul radarului (radarul nu stie sa asocieze vitezele, cu tintele, daca in imagini apar mai multe masini) : [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 3 Martie 2017
latka, utilizator
Textul de lege indicat de dvs nu are nici o legatura cu fapta contraventionala savarsita,og 2/2001 privind regimul juridic al contraventilor prevede situatiile in care se poate dispune anularea pv de contraventie,In cazul in care formulati contestatie puteti solicita ca politia rutiera sa depuna la dosar atestat operator radar,buletin verificare metrologica etc dar din experienta va spun ca intr-o proportie covarsitoare aceste acte exista,Nu conteaza daca aveti sau nu motive sau sanse de castig ,contestatie se poate formula si pt a tergiversa aplicarea sanctiunii dispuse pe perioada judecarii cauzei.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sustinere test reducere suspendare de la 90 zile la 30 zile soringr soringr Buna ziua, Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare referitoare la permis suspendat pe o perioada de 90 zile. Am fost inregistrat de aparatul radar cu viteza ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto adrianatereza adrianatereza Un sofer este inregistrat de aparatul radar aflat în mișcare cu o viteza in localitate de 103 km/h = amenda si suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie romanik romanik Am depasit in localitate o masina care mergea cu 42 km/h si am calcat ultimii 3 m de linie continua.Am fost inregistrata de aparatul radar a unei masini MAI ... (vezi toată discuția)