avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sustinere test reducere suspendare de la 90 zile la 30 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sustinere test reducere suspendare de la 90 zile la 30 zile

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare referitoare la permis suspendat pe o perioada de 90 zile. Am fost inregistrat de aparatul radar cu viteza de 116km/h in localitate conform procesului verbal din 28.02.2017.
Am primit o pedeapsa de 9 puncte -amenda , achitata deja pt a beneficia de 50% reducere, dovada platii am predat-o la politia rutiera, unde am intrebat daca pot sustine testul cu cele 13 din 15 intrebari , pt. reducerea suspendarii de la 90 zile la 30 zile. Tin sa mentionez ca detin un permis de conducere emis de statul Israel(nu detin permis romanesc).
Deasemeni mentionez ca detin dubla cetatenie( romana si israeliana).
Lucratorul de la serviciul rutier a invocat faptul ca pot sustine testul doar cei ale caror permise de conducere se afla in evidenta Politiei romane serviciul circulatie(Motivatia a fost ca permisul fiind emis de alt stat nu se afla in evidenta Politiei romane).
Va rog tare mult sa ma lamuriti daca am dreptul legal sa sustin testul si sa beneficiez de reducerea la 30 zile a suspendarii in cazul promovarii testului.
Va mentionez de asemeni ca nu am avut nici un fel de incident rutier in ultimii 3 ani.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 13:24, 3 Martie 2017
Ati fost informat corect, nu puteti sustine testul.

art. 219-HG1391
(3) Verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie de către contravenient se efectuează de către serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, în cazul în care sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea
dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de
zile.
Cred ca politistul are dreptate si permisul va pleca in Israel, de unde urmeaza sa-l recuperati. Conform legii de acolo.
Solicitati retinerea permisului ia IGPR pana la trecerea perioadei de suspendare, asta in cazul in care nu va intoarceti in Israel in cele 90 zile.

Sau puteti solicita restituirea permisului cu cel mult o zi inainte de a parasi Romania.

Art. 220. – (1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate străină,
împotriva căruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita şefului
poliţiei rutiere pe raza căreia a fost constatată fapta, restituirea documentului,
înainte de
expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucrătoare înainte de data părăsirii
teritoriului României.

(2) În situaţia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), şeful poliţiei rutiere din
cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române comunică sancţiunea aplicată autorităţii
străine care a eliberat documentul.
Am facut deja o cerere ca permisul emis de statul Israel sa fie oprit pana la solutionarea cauzei, in speta expirarea perioadei de suspendare.
Va multumesc mult de amabilitate!
Buna ziua,
Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator:
In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti,
" A condus auto.... cu nr..... cu viteza de 116 km/h stabilita de aparatul radar si inregistrata pe HDD NT 07"
Cautand pe net diverse situatii similare am gasit un articolul 109 OUG 195/2002 Raspunderea contraventionala care la paragraful 2 spune dupa cum urmeaza:
"Răspunderea contravenţională

Art. 109

(1) Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac direct de către poliţistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către poliţiştii de frontieră.

(2) Constatarea contravenţiilor se poate face şi cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenţiei.

Detalii: [ link extern ]

Dupa cum ati vazut mai sus in procesul verbal nu este specificat mai nimic referitor la mijloacele tehnice folosite, omologate si verificate metrologic, nu este specificat tipul radarului. singurul lucru specificat fiind doar HDD NT07.

Credeti ca ar fi o sansa ca acest proces verbal sa fie contestat in instanta in situatia prezentata?
Va multumesc anticipat!
Astept cu interes raspunsul Dvs.

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal soringr soringr Buna ziua, Revin cu cateva detalii din procesul verbal al agentului constatator: In ziua de 28.02.2017 ora 17:19 locul DN 15 Localitatea Savinesti, \" A ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto adrianatereza adrianatereza Un sofer este inregistrat de aparatul radar aflat în mișcare cu o viteza in localitate de 103 km/h = amenda si suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda si suspendare permis adytu99 adytu99 Duna ziua, Am si eu o problema cu politia rutiera Buzau. Saptamana trecuta o ruda de-a mea a fost surprinsa cu viteza de 121Km/h intr-o zona cu limita de ... (vezi toată discuția)