ah, si dvs doar de legi ascultati? Daca vi se intampla dvs sa fiti deranjat de ceva, nu ati fi vrut ca vecinii sa aiba bun simt nu? Doar dvs contati si ce aveti dvs chef sa faceti? Restul lumii da-i naiba de prosti, io vreau gratar! restul sa sufere ca asa am eu chef! Ba este lege ca nu ai voie sa faci galagie si nu ai voie sa faci gratare in balcon, iar terasa e un soi de balcon, e atasat de bloc. Chiar am sa investighez si daca nu exista o lege clara, am sa cer eu sa se faca, am sa insist si la politie si peste tot, ca nu se poate asa, cu asa mentalitate cocalareasca de grataragii
Lasa legea picinicului, eu parca stiam ca nu e voie sa faci gratar nici pe balcon, nu cumva se aplica si pe terasa privata atasata unui bloc? Este tot un soi de balcon, doar ca la parter, avand in vedere ca este atasata unui bloc, nu este de sine statatoare. Oricine mi-ar spune orice nu pot sa cred ca e ok si legal sa faci gratar saptamanal la tine in curte, afumand 3 sau 4 etaje de prosti care stau deasupra :))
Este vorba despre empatie si a fi constient ca esti intr-o cumunitate in care toti trebuie sa va simtiti bine, nu doar unii. Oamenii de deasupra sunt obligati sa stea cu geamurile inchise cat dumneavoastra va delectati cu gratarul, ca sa nu mai spun ce nasol e sa iti intinzi rufele la uscat, sa te iei cu diverse prin casa si bam, dintr-o data te inunda fumul gros! Va dati seama ca rufele alea sunt compromise...daca dvs ati fi cea care stati la etaj, cum ar fi? V-ar conveni?
Sunt in aceeasi situatie cu vecinii de la parter si este foarte neplacut! Si ok, inteleg, o data pe luna, hai de doua ori, dar nu saptamanal, uneori de mai multe ori pe saptamana. Plus ca, as vrea sa fiu anuntata cand se intampla aceste gratare, ca sa stiu sa nu-mi pun rufe la uscat! In afara de asta, si eu poate vreau sa ma delectez la mine in balcon cu un pahar de vin, sa ma bucur de aer, soare, ca si dvs...credeti ca pot sa fac asta in fum si galagie? Ei bine, nu pot :)
Ah, daca va luati un gratar electric, cu capac, care sa nu faca fum gros si incercati pe cat posibil sa nu faceti prea mare galagie si fum, si sa va delectati cu aceste gratare o data pe luna si atat, ok. Altfel, va recomand pe viitor sa va luati casa de sine statatoare, undeva cat mai izolat, daca doriti aceste gratare saptamanale.
Nu este atat vorba despre amplasarea unui gratar cat despre faptul ca acea curte este o curte atasata unui bloc, chiar daca este personala, tot la bloc se cheama ca locuieste si practic este ca si cum as face eu gratar pe balcon zi de zi. Da, esti la bloc, trebuie sa tii cont de comunitatea din bloc si implicit de amaratii de deasupra care trebuie sa-ti suporte tie fumul intepator si mirosul de mici in fiecare saptamana. Ma confrunt cu aceeasi situatie si nu e deloc ok, de cateva ori mi-a afumat hainele puse la uscat. Consider ca este deplasat, lipsa de simt civic si bun simt la modul general...vrei gratare? ia-ti domnule casa de sine statatoare, nu atasata unui bloc!