avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Activitate sivi7

Activitate sivi7


Da... De acea nici nu am avut intentia, sa fac o procura la notar local. Mai bine numai o procura numai cu partaj legal la o misiune diplomatica cu trecerea in RNNEOS.

Lectia este invatata, Eu stiu atat cotele legale, cat si cotele pentru partajul voluntar. Idea a fost de a face succesiunea cu partaj voluntar. Nu succesiune legala si ulterior contract de partaj voluntar.

Clar, cotele le stabileste legea.
Idea a fost de a face procura de reprezentare inclusiv fixarea partajului voluntar intr-un singur document, ca sa nu fie surprize, daca mandatarul ar fi imputernicit sa stabileasca si partajul.
Va cred cu experienta D-voastra facuta cu misiunile diplomatice. Asta este situatia. Alta nu avem.
Problema este, ca toti mostenitori sunt in stainatate. Si sa-i programezi pe toi impreuna este......, mai ales daca exista si animozitati.....
Si apoi sunt atatea acte de facut care dureaza saptamini....trebuie tot la cateva saptamini, sa rezlovi, sa ridici cate und document. Vad eu ce rezolv, sau ma pun pe avion si gata. Mail ales ca se apropie termenul de un an. Dar nici unul nu a facut pana acum o declaratie expresa de acceptare......dupa cum sunt informat.

irina.pricop a scris:

Doamna, in ce tara sunteti? In functie de tara in care sunteti si de sistemul notarial din acea tara, poate este posibil sa faceti procura la un notar local caruia sa ii spuneti exact ce vreti



Da este posibil, dar trebuie ulterior tradusa, legalizata si apostilata....asta dureaza...... Am redactat eu acuma o procura succesiune normala, cu omiterea "de a stabilii cotele" si ridicarea certificatului de mostenitor, cu inspiratie die alte procuri, fara mentiunea partajului voluntar, , si am inaintat-o spre prelucrare, ca si programarea dureaza.... Eventual o intragesc la misiunea diplomatica....
probabil personal insuficient, pentru valurile de cereri...?
singura "lumina"...Procura de succesiune trebuie redactată în avans cu ajutorul notarului din România şi încărcată în sistemul SIMISC, în format DOC sau DOCX (editabil!).

editabil....probabil, mai redacteaza si ein rectificari ?
eu nu sunt consul, si ca atare nu pot spune la subiect nimic.
pot numai sa indic care este situatia actuala, de la introducere econsulat.ro

exemplu

[ link extern ]

Pentru aceasta, se va iniţia în SIMISC o cerere de procură de succesiune, ale cărei detalii (pagina de "detalii cerere") se vor completa în totalitate şi se vor încărca toate actele indicate de sistem (inclusiv documentul care atestă adresa solicitantului din SUA). După validarea ei, solicitantul îşi va face singur programarea pentru a veni la consulat şi încheia procura.

Fiind vorba de un mandat cu trimitere concretă la bunurile mobile şi imobile provenite din succesiune, textul acestuia trebuie stabilit în prealabil de către succesor cu notarul din România unde se va deschide procedura succesorală. De aceea, Procura de succesiune trebuie redactată în avans cu ajutorul notarului din România şi încărcată în sistemul SIMISC, în format DOC sau DOCX (editabil!).

Începând cu data de 01.02.2017, acest serviciu este scutit de la plata taxelor consulare, cu excepţia taxei de comunicare în sistemul INFONOT, care se percepe în conformitate cu lista de servicii din secţiunea "Taxe consulare".

În ceea ce priveşte actele necesare, sunt aceleaşi cerinţe de la Declaraţia de succesiune, la care se adaugă cerinţa unui text de mandat care să cuprindă toate detaliile bunurilor aflate în discuţie şi (eventual) detaliile modului de înstrăinare (vânzare/donaţie).


iar in ce priveste afirmatile privind concret redactarea inclusiv virgulite, sunt numai presupuneri, este doar o neintelegere.

nu a fost o consultatie prin telefon.
a fost o unica intrebare, daca o astfel de procura este posibila.
raspunsul an fost nu este posibila o astfel de procura.
atunci nici nu a mai existat o continuare a dialogului.
eu NU am cerut un model de procura prin telefon....ce este practic imposibil

nu era vorba de o redactare pe de-a gratis, in contul "solidaritatii"......si multumesc....avand in vedere ca am solicitat sa fac si succesiunea prin intermediul biroului apelat.

iar daca o astfel de procura era posibila, putea sa spuna, da domnule redactarea unei astfel de procuri este posibila, contravalorea serviciului costa x lei...si gata. nu era nici o problema.

ca o astfel de procura inclusiv fixarea unui partaj voluntar, este posibial, am aflat deabea aici in forum.

modele de procura exista pe net

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]

trebuie numai adaptate

si nu toti notari dispun de aceasi experienta.....
am vorbit la telefon, cand am spus de partaj voluntar fixat in procura de succesiune....nu......asa ceva nu exista...

raluk0207 a scris:

Dvs mergeti la un birou notarial, discutati ce aveti de facut, ce vreti sa faceti, ce anume luati la partaj si in functie de asta notarul va intocmeste procura.


Inteleg, multumesc.

Mai tarziu pot sa ridic personal certificatul de mostenitor.

Da, numai este ceva mai complicat, Sunt in strainatate, iar procura trebuie adusa gata redactata la misiune diplomatica pentru legalisare.

irina.pricop a scris:

In procura veti specifica: 1. reprezentarea la succesiune si 2. reprezentarea la incheierea actului de partaj voluntar in urmatoarele conditii (si veti specifica ce si cum se partajeaza pentru a nu avea surpriza sa va treziti cu bunurile partajate altfel decat va doreati).



da, asta este in definitiv problema.....surprize.......in functie de continut....unele texte model au fixat

Mandatarul/a meu/mea este de asemenea imputernicit/a să solicite deschiderea procedurii succesorale, să
solicite şi să obţină actele necesare dezbaterii succesiunii, să facă declarațiile necesare, să primească actele de
procedură, să propună şi să efectueze probatoriile necesare, să stabilească numărul şi calitatea moştenitorilor sa
participe la dezbaterea succesiunii, sa plateasca taxele și onorariile, sa ridice certificatul de mostenitor și, dacă
este cazul, certificatul suplimentar de mostenitor, sa solicite rectificarea rolurilor fiscale in baza certificatului de
mostenitor, sa realizeze orice tranzactie cu ceilalti mostenitori, """""""""inclusiv partajarea bunurilor"""""""""" care formeaza masa succesorala.

pasajele: "sa ridice certificatul de mostenitor" si "inclusiv partajarea bunurilor", trebuie omise die text........

raluk0207 a scris:

Iar în caz ca moștenitorii au în vedere un partaj viitor (după finalizarea dezbaterii succesiunii), în cuprinsul procurii trebuie menționat ca mandatarul este împuternicit pentru reprezentare la încheierea partajului și ce bunuri ia cel care lasă procura, din masa succesorala.


Multumesc pentru raspuns.
deci partajul se poate face numai dupa finalizarea succesiunii?
sunt doua proceduri, care se pot face numai separat?
numai dupa obtinerei certificatului de mostenitor cu cotele legale?
deci un partaj voluntar inainte de obtinerea certificatului de mostenitor cu cotele legale nu este posibil?

deci in aceasi procura standard de reprezentare la succesiune, se adauga o clauza suplimentara ""ca mandatarul este împuternicit pentru reprezentare la încheierea partajului și ce bunuri ia cel care lasă procura, din masa succesorala. "?

Buna ziua. O intrebare mai speciala. Cum se poate redacta, intr-o procura de reprezentare la succesiune, cotele unui partaj voluntar verbal? Deoarece in toate modelele de procura, este intr-o forma sau alta mentionat..... ""va stabili masa succesorală""...""cum ii place""..'?..... Imputernicitul nu trebuie sa se tina de intelegerea facuta in partajul voluntar verbal? Sau se omite pur si simplu in procura ""va stabili masa succesorală""? Implica o procura de reprezentare si posibilitatea de ridicarea de numerar in numele unui Mandatar, dintr-un cont bancar din masa succesorala? Va multumesc.