avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate Florinpp

Activitate Florinpp

Mama a decedat acum doua luni și soțul ei m-a chemat la notar sa dau o declarație de renunțare ,mama a făcut un partaj voluntar fara sulta in februarie ia dat cota ei de 1/2 din casa și apartament soțului fara sulta și fără nici o pretenție (așa scrie in actul pe care mi la arătat ),eu am zis că nu dau nici o declarație până nu mă interesez și eu,a strigat la mine acolo la notar că nu am dreptul la nimic. Ce pot sa fac ? Notarul a zis sa merg in instanta dar am înțeles că costa destul de mult. Bunicul a zis că mă ajută el cu bani dar soțul mamei a zis că mă poartă prin tribunal până renunț.un sfat va rog .

Mostenitor rezervatar al cuiva inseamna sa se produca decesul. Deci, nu aveti drept la bunurile mamei dvs cata vreme este in viata, poate dispune cum doreste de orice bun.
Sulta, inseamna o plata

Partaj voluntar fara sulta este o liberalitate?
Am specificat că doar in caz că pățește ceva (decedează( dar am înțeles acum.multumesc
Se încrede în el ,a zis că el o scosese din sărăcie și a făcut o doamna de aia vrea sa ii de-a lui pe ,,gratis,, partea ei
Sunt divorțați de 20 de ani .cu tatăl meu nu a avut de împărțit nimic că la un an după ce m a născut a băgat divorț și eu am fost crescut de pârtii tatălui meu. Asta întreb dacă eu sunt moștenitor rezervatar daca doamne fereste ea pățește ceva.
Nu am zis că îi trebuie acordul meu...am vrut să știu dacă nu este o limită care o poată da eu fiind copilul ei și pot fi moștenitor rezervatar și îmi încalcă rezerva....am înțeles că dacă nu primește nimic în schimbul donației (e donație daca da gratis nu ??? Sau copii care vin pe lume din ,,greșală,,nu au drepturi

raluk0207 a scris:

Pai asa și e. Poate sa facă ce dorește cu bunurile sale, fără acordul dvs.

Partaj
Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și vrea să facă un partaj cu actualul soț sa ii de-a lui partea ei de bunuri fara să pretindă nimic.poate să facă așa ceva,ținând cont că eu sunt fiul ei din prima căsătorie.si soțul ei actual mai are doi copii tot din prima căsătorie mda și îmi mai zice că nu o sa pot anula că ea poate face ce vrea cu averea ei cât timp e in viata