avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și ...

Partaj
Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și vrea să facă un partaj cu actualul soț sa ii de-a lui partea ei de bunuri fara să pretindă nimic.poate să facă așa ceva,ținând cont că eu sunt fiul ei din prima căsătorie.si soțul ei actual mai are doi copii tot din prima căsătorie mda și îmi mai zice că nu o sa pot anula că ea poate face ce vrea cu averea ei cât timp e in viata
Cel mai recent răspuns: Florinpp , utilizator 23:05, 20 Iunie 2023
Pai asa și e. Poate sa facă ce dorește cu bunurile sale, fără acordul dvs.
Nu am zis că îi trebuie acordul meu...am vrut să știu dacă nu este o limită care o poată da eu fiind copilul ei și pot fi moștenitor rezervatar și îmi încalcă rezerva....am înțeles că dacă nu primește nimic în schimbul donației (e donație daca da gratis nu ??? Sau copii care vin pe lume din ,,greșală,,nu au drepturi

raluk0207 a scris:

Pai asa și e. Poate sa facă ce dorește cu bunurile sale, fără acordul dvs.


NU ati precizat daca mama dvs a divortat de tatal dvs, sau, a ramas vaduva. Adica, daca averea pe care doreste sa o doneze actualului sot este doar a dansei, sunt bunuri proprii, sau, daca tatal dvs a decedat, averea sa este de fapt bun comun cu tatal dvs. Asta ar putea schimba situatia.
Daca sunt strict bunuri proprii, atunci, poate decide orice. ( Desi, este doar un punct de vedere strict personal- nu este de dorit si prudent sa donezi/oferi averea personala& bunur, nimanui, fara sa existe nisite clauze care sa te protejeze.)
Sunt divorțați de 20 de ani .cu tatăl meu nu a avut de împărțit nimic că la un an după ce m a născut a băgat divorț și eu am fost crescut de pârtii tatălui meu. Asta întreb dacă eu sunt moștenitor rezervatar daca doamne fereste ea pățește ceva.
Se încrede în el ,a zis că el o scosese din sărăcie și a făcut o doamna de aia vrea sa ii de-a lui pe ,,gratis,, partea ei

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)