avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și ...

Partaj
Buna ziua,am o întrebare ,mama mea sa recăsătorit și vrea să facă un partaj cu actualul soț sa ii de-a lui partea ei de bunuri fara să pretindă nimic.poate să facă așa ceva,ținând cont că eu sunt fiul ei din prima căsătorie.si soțul ei actual mai are doi copii tot din prima căsătorie mda și îmi mai zice că nu o sa pot anula că ea poate face ce vrea cu averea ei cât timp e in viata
Cel mai recent răspuns: Florinpp , utilizator 23:05, 20 Iunie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre "rezerva succesorala " se poate vorbi după decesul mamei.
În momentul de față, dvs nu aveți nicio rezerva.
Și nu e obligatoriu sa încheie o donație.
Pot sa facă și un act de partaj voluntar, unde mama sa ii lase soțului partea ei, iar soțul sa ii achite o sulta.
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Am specificat că doar in caz că pățește ceva (decedează( dar am înțeles acum.multumesc
Ultima modificare: Duminică, 29 Ianuarie 2023
Florinpp, utilizator
Mostenitor rezervatar al cuiva inseamna sa se produca decesul. Deci, nu aveti drept la bunurile mamei dvs cata vreme este in viata, poate dispune cum doreste de orice bun.
Sulta, inseamna o plata
Mama a decedat acum doua luni și soțul ei m-a chemat la notar sa dau o declarație de renunțare ,mama a făcut un partaj voluntar fara sulta in februarie ia dat cota ei de 1/2 din casa și apartament soțului fara sulta și fără nici o pretenție (așa scrie in actul pe care mi la arătat ),eu am zis că nu dau nici o declarație până nu mă interesez și eu,a strigat la mine acolo la notar că nu am dreptul la nimic. Ce pot sa fac ? Notarul a zis sa merg in instanta dar am înțeles că costa destul de mult. Bunicul a zis că mă ajută el cu bani dar soțul mamei a zis că mă poartă prin tribunal până renunț.un sfat va rog .

Mostenitor rezervatar al cuiva inseamna sa se produca decesul. Deci, nu aveti drept la bunurile mamei dvs cata vreme este in viata, poate dispune cum doreste de orice bun.
Sulta, inseamna o plata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. as dori o lămurire referitoare la succesiune. mama ... Lazar_s Lazar_s Bună ziua. As dori o lămurire referitoare la succesiune. Mama mea a murit și tata s-a recăsătorit și locuiește cu actuala in Apartamentul părinților ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)