avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate Cezar132

Activitate Cezar132

Discuție Vânzare teren
Bună ziua! Aș dori răspuns la următoarea întrebare: Pot vinde un teren din proximitatea unei case asupra căreia există un drept de abitație viager? Situația este destul de complexă: Casa și terenul au aparținut bunicilor mei, însă aceștia le-au oferit cu contract de vânzare-cumpărare și cu un contract de întreținere mamei mele. Ulterior, mama mea mi-a oferit o parte din teren, prin contract de v-c, bunicii renunțând la drepturile lor asupra lotului respectiv, dar păstrându-și dreptul de abitație viager și „de întreținere” asupra imobilului și terenului rămas. Ulterior mama mea a decedat (eu fiind minor la acea vreme) și, prin urmare, nu a mai putut să o întrețină pe bunică (între timp a decedat și bunicul). În certificatul meu de moștenitor nu se specifică faptul că aș avea obligația să o întrețin pe bunica mea dar se indică faptul că îmi revine 1/1 din masa succesorală (unic moștenitor), însă bunicii i se conservă dreptul de abitație viager (nu se mai specifică nimic în legătură cu dreptul de întreținere).