avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate Alcora33

Activitate Alcora33

Multumesc frumos de raspuns!
Buna ziua,
Locuiesc la tara, iar strada mea este una comunala. De la un timp am mari probleme cu traficul masinilor de gabarit f mare. Toti ocolesc strada principala din anumite motive si o iau pe scurtatura, sa evite postul de politie, etc. Din acest motiv nu mai avem liniste. Deci exista strada principala pe unde ar trebui sa ruleze, dar ei prefera pe strada unde locuiesc eu.
Dar nu stiu cui sa ma adresez. Politiei locale, Primariei, Politiei Circulatiei din judetul meu?
Multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns!
M-am linistit....
Asta am inteles, dar daca nu ma prezint, nici avocat nu pun, e risc sa patesc ceva?
Multumesc!
Citatie primita. Ma prezint la tribunal?
Am facut o sesizare online la DIICOT, pentru furtul unui cont de Facebook, furt de date personale, in temeiul art.36o, al I, Cod penal.
In urma sesizarii online, mi-a venit scrisoare de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Sectia Centrala.
In ordonanta se spune ca se dispune urmarirea penala formulata de mine, cu savirsirea infractiunilor de acces ilegal la un sistem informatic.
Dar din cauza mea, eu din neglijenta am dat parola ( formularea e mult mai lunga), se DISPUNE:
1. Renuntarea la urmarirea penala, in cauza avant ca obiect infractiunile de acces ilegal la un sistem informatic, cod penal 362
2. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului
3.In temeiul art. 318 ar 12, din C.p.p, prezenta ordonanta, impreuna cu dosarul cauzei, inainteaza spre confirmare, Tribunalului Bucuresti.
----------
In acelasi plic primesc alta fila tot de la ei, in care specifica ca s-a renuntat la urmarirea penala, semnat Procuror Sef.
--------
Ieri primesc o Citatie de la Tribunalul Bucuresti
Sunt chemata in instanta in data de.....in calitate de Intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare la urmarire penala (art.318, alin 12 NCPP)
Am mai multe mentiuni in care se specifica ca partea citata are dreptul la avocat, dreptul la aparare, avocat din oficiu, etc.
La final scrie ca in caz de neprezantare nejusitficata urmare a citarii sau sustragere de la primirea citatiei, o persoana poate fi adusa in fata instantei de judecata pe baza unui mandat de aducere.
--------
Eu nu locuiesc in Bucuresti ci la 500km.
Va rog, vreau sa stiu, daca nu ma prezint, e o problema? E necesara prezenta mea, doar pentru a asista la clasarea dosarului, din ce am inteles?
Multumesc frumos!
Multumesc frumos de raspuns!
Va multumesc mult pentru raspuns. Asta cu mediu chiar nu m-am gindit. Nu va spun ca au bagat frica in toata comuna Dobra, jud. Hunedoara.
Doamna vice primar de aici a mers pe toate strazile cu amenintarea de amenda si acum toti satenii muncesc pe terenul primariei sa faca curat.
E incredibil la ce tupeu au cind ei sunt cei care ar trebui sa faca treaba pe care noi ii platim din impozite.
Multumesc de raspuns.
Este terenul primariei, practic este peste soseaua unde este casa mea. Ulterior am aflat ca primaria invoca legea 10/1982, cap.4, art.16, lit. H si I. Am citit legea dar e ambigua deoarece la vremea respectiva cetatenii aveau obligatia sa faca orice le cerea primaria pentru ordine. Uitati aici [ link extern ]
Am tot cautat sa vad daca aceasta lege mai e in vigoare, daca o alta lege o anuleaza pe asta, dar nu am gasit nimic. Deci, sunt buna de dat banii pentru defrisare mereu?
Am cumparat o casa la tara. Peste drum,este un spatiu mic verde.
Azi a venit de la primarie sa imi spuna ca este obligatia mea sa il defrisez.
Am spus ca ar trebui primaria sa se ocupe. A spus ca este lege si altfel primesc amenda.
Nu a vrut sa imi spuna care e acea lege.
Va rog, daca stie cineva acea lege unde esti obligat sa intretii spatiul verde de dincolo de strada pe care locuiesti, strict cit tine intinderea gardului tau.
Multumesc!