avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Activitate D.Renata

Activitate D.Renata

Si lunile cu somaj se constituie venit, adica in loc de salar net se trece suma primita ca si alocatie de somaj iar in lunile cu CCC se trece suma primita ca si indemnizatie?
Iar daca nu sunt 12 luni consecutive atunci se iau din cele 24 luni anterior nasterii copilului 12 luni cu venit?
Fiind in somaj se poate lua concediu prenatal/postnatal sau doar cele 42 de zile de lauzie?
Buna ziua.
In perioada 18.01.2023-15.10.2024 am beneficiat de concediu crestere copil.
Din 10.12.2024 sunt in somaj (desfiintare loc de munca).
Din cate am inteles daca as fi gravida si copilul s-ar naste pana face primul copil 2 ani 11 luni as primi acelasi suma, insa cum se procedeaza in cazul in care ma aflu in somaj si daca se naste dupa?
Somajul e calculat pana 09.2025.
Chiar daca s-ar calcula o suma mai mica, as primi minimul de 1651 de lei ?
Va multumesc.
Multumesc frumos.
Asta vroiam sa stiu ca pot depune sau nu si sa nu cumva sa nu aprobe pentru acele zile diferenta in loc de 17.10 ca a fost 21.10.
Am inteles.
Am primit actul aditional de incetare suspendare incepand de 21.10.2024 si preavizul de concediere pentru perioada 21.10-15.11.2024.
Articolul mentionat este 65-67 din Legea 53/2003 (motiv dificultatie economice in cadrul societatii).
Voi putea depune astfel actele la somaj dupa terminarea preavizului?
Sau e ceva ce trebuie sa fac eu sa corecteze ei ceva?
Ei au zis ca daca corecteaza in Revisal se poate primi amenda, pentru mine important e sa pot solicita ajutor de somaj.
Am inteles.
Insa nu asa au procedat, se mai poate corecta acest lucru cumva?
Sau din acest motiv nu voi putea beneficia de somaj?
Sunt tare nedumerita, am inteles ca postul se desfiinteaza, dar ma gandeam ca totusi macar somajul sa pot sa solicit si acum ma tem ca din cauza acestei greseli nu voi putea...
Multumesc.
Si atunci nu trebuia neaparat sa fie reactivata contractul din data de 17.10.2024 atunci cand a incetat CCC?
Acele zile intre 17 si ziua de azi, 21 cum se considera legal?
Fiindca nici nu sunt zile de lucru, dar nici nu mai erau zile de concediu crestere copil.
Numai ca sa pot depune sigur actele la somaj si sa nu respinge dosarul...
Angajatorul a zis ca se va desfiinta postul meu ce am lucrat si ca mi se va acorda cele 21 de preaviz, apoi dupa imi va inceta contractul de munca.
Dar situatia e ca nu stiu daca nu este o problema ca nu au reactivat cu data de 16 oct ci de astazi, acele zile nu vor fi problema cand voi solicita somajul?
Sau asa nici nu voi putea solicita?
Am inteles.
Si in cazul in care mi-au reactivat cu data de astazi, 21.10.2024 atunci nu voi putea intra in somaj?
Buna ziua.
In data de 16 noiembrie va face fetita mea 2 ani (contractul meu este suspendat pana la 16 noiembrie).
Eu am luat legatura cu angajatorul meu din timp, in septembrie si mi-a dat de inteles ca postul meu se desfiinteaza si nu am unde sa ma reintorc (nici nu as fi putut sa ma reintorc din alte motive, insa mi-a dat si el de inteles ca nici nu este unde).
Mi-a zis ca voi putea sa iau ajutor de somaj, insa el a zis ca a de ajuns sa imi reactiveze contractul si dupa aceea sa desfiinteze postul si atat.
Eu am luat legatura cu alte mamici si cei de la somaj mi-au zis ca este nevoie de acordarea unui preaviz de 21 de zile, doar dupa as putea intra in somaj.
Acum situatia este, ca desi eu am anuntat din timp, ei imi vor reactiva contractul din 21 octombrie.
Ei spun, ca ar fi de ajuns si din 16 noiembrie, insa ultima luna care e a tatalui nu imi apartine mie si atunci cumva luna aceea legal nu apare nicaieri, nici nu lucrez, dar inca am contractul.
Voi putea lua indemnizatie de somaj si asa, daca imi reactiveaza contractul din 21 octombrie sau va fi problema?
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc.
Buna ziua.
Recent am depus actele pentru flotant.Dupa aceasta daca voi avea nevoie de orice act bilet de trimitere, orice document care adresa se trece ca si domiciliu?
Iar actele pentru alocatia de copil si CCC se depune la adresa conform flotant sau domiciliul din buletin?