Buna ziua.
In data de 16 noiembrie va face fetita mea 2 ani (contractul meu este suspendat pana la 16 noiembrie).
Eu am luat legatura cu angajatorul meu din timp, in septembrie si mi-a dat de inteles ca postul meu se desfiinteaza si nu am unde sa ma reintorc (nici nu as fi putut sa ma reintorc din alte motive, insa mi-a dat si el de inteles ca nici nu este unde).
Mi-a zis ca voi putea sa iau ajutor de somaj, insa el a zis ca a de ajuns sa imi reactiveze contractul si dupa aceea sa desfiinteze postul si atat.
Eu am luat legatura cu alte mamici si cei de la somaj mi-au zis ca este nevoie de acordarea unui preaviz de 21 de zile, doar dupa as putea intra in somaj.
Acum situatia este, ca desi eu am anuntat din timp, ei imi vor reactiva contractul din 21 octombrie.
Ei spun, ca ar fi de ajuns si din 16 noiembrie, insa ultima luna care e a tatalui nu imi apartine mie si atunci cumva luna aceea legal nu apare nicaieri, nici nu lucrez, dar inca am contractul.
Voi putea lua indemnizatie de somaj si asa, daca imi reactiveaza contractul din 21 octombrie sau va fi problema?
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc.
Angajatorul a zis ca se va desfiinta postul meu ce am lucrat si ca mi se va acorda cele 21 de preaviz, apoi dupa imi va inceta contractul de munca.
Dar situatia e ca nu stiu daca nu este o problema ca nu au reactivat cu data de 16 oct ci de astazi, acele zile nu vor fi problema cand voi solicita somajul?
Sau asa nici nu voi putea solicita?
Nu vor fi problema..insa de la data incetarii c.i.m. , aveti la dipozitie 10 zile pentru a va inscrie la somaj , astfel incat plata somajului sa va fie efectuata de la data incetarii c.i.m.
Desfintare post
AndreRaluca
Buna ziua,
As vrea sa stiu parerea dumneavoastra in speta urmatoare :
Incepand cu luna martie 2014 pana pe 17 octombrie 2016, am lucrat/lucrez in cadrul ... (vezi toată discuția)