avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare post

Buna ziua,

As vrea sa stiu parerea dumneavoastra in speta urmatoare :

Incepand cu luna martie 2014 pana pe 17 octombrie 2016, am lucrat/lucrez in cadrul unei firme de brokeraj in asigurari cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Am aflat ca locatia unde lucrez se va desfinta si automat si postul pe care lucrez.
As dori sa stiu inafara de indemnizatia de somaj, ce drepturi mai am ? Am dreptul la salarii compensatorii ? In contractul individual de munca nu este nimic specificat

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2016
AndreRaluca, utilizator
Cel mai recent răspuns: AndreRaluca , utilizator 11:22, 13 Octombrie 2016
Inca o precizare pe care am uitat s-o fac, detin certificat de handicap grad accentuat, acesta fiind depusa la societatea unde lucrez in vederea scutirii platii impozitului/salariu
Art. 67 C.mun. prevede :
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Asadar, art.67 C.mun. prevede posibilitate si nu obligativitatea acordarii de salarii compensatorii.

Astfel, acordarea de salarii compensatorii este posibila numai daca este prevazuta in c.i.m., in regulamentul intern al angajatorului si/sau in ccm aplicabil acestuia.

In lipsa acestor prevederi, angajatorul nu are nicio astfel de obligatie.
Am inteles acest lucru, iinsa avand in vedere ca nu cunosc ce scrie in ccm, nu vad cum as putea sa-mi cer aceste drepturi.
Nu am fost anuntata in scris de desfiintarea postului, ci de una dintre colegele dintr-o alta locatie.

Pe data de 17 este ultima zi de munca, deoarece le expira contractul de inchiriere cu magazinului unde se afla locatia unde lucram.

Nu am fost in preaviz iar salariatul cu handicap caruia i se desface contractul individual de munca din initiativa angajatorului pentru motive neimputabile acestuia are dreptul la un preaviz platit, de minimum 30 de zile lucratoare, conform art. 83 alin. (1) lit. e) din Legea 448/2006.

Pana in momentul de fata nu s-au respectat cei 2 pasi, nu vad cum ar respecta ceva ce nu cunosc adica salariile compensatorii.

Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
AndreRaluca, utilizator
Aveti sindicat sau reprezentati ai salariatilor ?
Nu avem sindicat, lucrez in domeniul asigurarilor - broker in asigurari,cu contract de munca pe perioada nedeterminata.
Am citit pe internet ca la momentul actual nu exista un contract colectiv de munca ptr ramura aceasta. In cazul in care nu exista, contractul colectiv national intra in vigoare ?

Cum pot proceda ?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2016
AndreRaluca, utilizator

Alte discuții în legătură

Mai pot beneficia de somaj? nico_diana@yahoo.com nico_diana@yahoo.com buna ziua, am trecut dintr-un concediu crestere copil in altul, in timpul celui de al doilea concediu am primit trei salarii compensatorii, dupa care am ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatului atunci cand este concediat andreeeea123 andreeeea123 Buna ziua, Azi am fost informata ca firma nu isi mai permite sa plateasca salariile, si prin urmare trebuie sa imi dau demisia. Care sunt drepturile mele? ... (vezi toată discuția)
Drept pentru ajutor somaj Pattila Pattila O persoana care este angajat la o firma si încetează să lucreze prin demisie are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)