Bună ziua,
Am sa va spun in ce situație ne aflăm sa mă puteți ajuta cu un sfat.
Mama copilului a plecat când acesta avea 3 ani în alta tara deoarece a cunoscut pe cineva. Nu sunt căsătoriți iar copilul este pe numele tatălui. Până la vârsta de 5 copilul a fost crescut de tata cu puțin ajutor al familiei. Mama în primele 2 luni de la plecarea ei nu a fost interesată de copil, deși acum insistă că vrea să și-l ia cu ea, însă tatăl nu este de acord pentru că știe că aceasta nu are condițiile necesare. Timp de 2 ani cât a fost plecata nu a colaborat financiar, nu a trimis bani pentru copil... I-a mai trimis din când în când o jucarie, o haină și a venit cate o săptămână la câte 6 luni să-l vadă. Acum e diseperata, dorește să-și ia copilul. Când aceasta a plecat copilul nici macar nu a întrebat de ea. Martori sunt vecinii, aceasta până la vârsta de 3 ani îl agresa atât verbal cât și fizic. Deși am ales calea amiabila, mă întreb dacă în acest caz se consideră abandon și dacă pot face ceva în legătură cu acea suma pe care i-am cerut-o lunar pentru copil căci nu vrea sa contribuie și nici nu dorește sa se mute în țară. Doar așa mi-ar conveni să-i las copilul pentru că așa mi-ar fi ușor să-l supraveghez in plus că aș ajuta cu absolut orice...