Avem o speta mai ciudata cu cei de la apa-canal ilfov. Acum mai multi ani cand au racordat blocul in care locuim la apa, nu au pus o supapa de sens la apometrul principal din strada. Aceasta "piesa" practic oprea inregistrarea dubla a apei care trece prin teava. In momentul in care presiunea apei scadea, apometrul inregistra si apa care se retragea pe teava. Practic consumul era mereu aproape dublu fata de ce aveam noi pe apometre. Pentru ca nu s-a gasit o solutie, s-a hotarat la nivel de asociatie sa montam apometre noi cu o firma specializata, pentru a putea verifica concret ce se consuma si cat. Pierderile au existat in continuare, iar atunci s-a hotarat verificarea apometrului principal din strada si s-a constatat lipsa supapei de sens.
Problema principala este ca cei de la apa-canal ilfov nu isi asuma greseala si ne-au comunicat ca daca nu ne convine, sa ii dam in judecata ca apometrul lor a fost montat corect,
In situatia de fata ce se poate face? Noi stim ca avem dreptate, bazandu-ne pe apometrele noi montate si constatatea ca lucrarea facuta de apa-canal nu a fost completa.
Apartamentul a fost achiziționat prin credit. La momentul respectiv, fostul proprietar a pus la dispoziție toate actele necesare, inclusiv facturile la zi, pentru ca dacă existau restante nu se putea vinde. Practic pe apartament nu existau datorii, dar la nivel de asociație da.
Se da următoarea speța: anul trecut am cumpărat un apartament. După ce m-am mutat am aflat de la vecini, ca existau datorii la apa in valoare de aproximativ 6000 ron, care între timp s-au făcut 12000ron.
Situația este mai complicata decât pare, pentru ca, la țeava principala, care este contractual a noastră, și-au tras țeava și alți vecini de la un alt bloc, fără a se monta vreun apometru.
Problema mea nu este aceasta ci, in situația de fata, eu având un contract de vânzare cumpărare care atesta ca m-am mutat in acest imobil anul trecut și care de asemenea menționează ca pentru acest loc nu exista datorii, ar trebui sa particip la întreaga datorie?
Mi se pare corect sa particip la datoria cumulata de anul trecut de la mutarea mea pana in prezent, dar nu mi se pare corect sa plătesc o datorie la care eu nu am participat in niciun fel. Datoria de 12000 ron s-ar împarți la nr de apartamente și ar da suma de 1200 ron.
Am încercat sa mai găsesc informații, pentru aceasta speța sau una asemănătoare dar nu am reușit. M-ar ajuta foarte mult un răspuns concret, eventual dacă exista o lege care sa ma ajute in aceasta situație, pentru a rezolva problema.