avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Se da următoarea speța: anul trecut am ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Se da următoarea speța: anul trecut am cumpărat ...

Buna ziua,

Se da următoarea speța: anul trecut am cumpărat un apartament. După ce m-am mutat am aflat de la vecini, ca existau datorii la apa in valoare de aproximativ 6000 ron, care între timp s-au făcut 12000ron.
Situația este mai complicata decât pare, pentru ca, la țeava principala, care este contractual a noastră, și-au tras țeava și alți vecini de la un alt bloc, fără a se monta vreun apometru.
Problema mea nu este aceasta ci, in situația de fata, eu având un contract de vânzare cumpărare care atesta ca m-am mutat in acest imobil anul trecut și care de asemenea menționează ca pentru acest loc nu exista datorii, ar trebui sa particip la întreaga datorie?
Mi se pare corect sa particip la datoria cumulata de anul trecut de la mutarea mea pana in prezent, dar nu mi se pare corect sa plătesc o datorie la care eu nu am participat in niciun fel. Datoria de 12000 ron s-ar împarți la nr de apartamente și ar da suma de 1200 ron.
Am încercat sa mai găsesc informații, pentru aceasta speța sau una asemănătoare dar nu am reușit. M-ar ajuta foarte mult un răspuns concret, eventual dacă exista o lege care sa ma ajute in aceasta situație, pentru a rezolva problema.

Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:04, 20 Iulie 2022
Pentru anlaiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date relevante
Camd ayi achizitionat bunul imobil,vanzatorul nu a prezentat adeverinta de la asociatia de proprietari?
Conform dispozitii in vigoare dv datorati cote lunare de intretinere strict d ela momentul achizitiei bunului imobil
Daca exista debite anterioare acjhizitiei de catre dv a imobilului,,asociatia de proprietari,cpmform disp L nr 196/2018 are dreptul legal sa se instituie cu pretentii impotriva debitorului responsabil de debitul in evidenta
Nu raspundeti pretentiei de a achita debitul care nu va apartine,este o forma usoara din partea asociatieid e proprietari de a recupera debitul,varianta netemeinica si nelegala
Apartamentul a fost achiziționat prin credit. La momentul respectiv, fostul proprietar a pus la dispoziție toate actele necesare, inclusiv facturile la zi, pentru ca dacă existau restante nu se putea vinde. Practic pe apartament nu existau datorii, dar la nivel de asociație da.
Ați rezolvat problema bransamentului clandestin?Asociația trebuie denunțe furtul de apă către furnizorul de utilități.
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2022
mitabiciclista, utilizator
Practic pe apartament nu existau datorii, dar la nivel de asociație da.

Este un non sens
Fiecare apartament in imobil de locuit in comun unde exista infiintata asociatie de proprietari detine fisa individuala in care se completeaza lunar obligatiile de plata cota intretinere si documentul justificativ aferent achitarii acestora
Daca in evidenta asociatiei de proprietari exista debit in evidenta anterior achizitiei de catre dv a bunului imobil,nu va revine obligatia sa achitati acel debit
Responsabilitatea recuperarii debitului intra in competenta exclusiva a asociatiei de proprietari care se poate ridica cu pretentii impotriva persoanei responsabile de debit
Se ridica firsc intrebarea cum exista debit in evidenta dar asociatia de proprietari a eliberat adeverinta necesara transmiterii dreptului de proprietate asupra apartamentului care inregistreaza debite financiare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am cumpărat un apartament. la momentul cumpărării ... Marius Baietan Marius Baietan Buna ziua. Am cumpărat un apartament. La momentul cumpărării am avut adeverința de la Asociatia de proprietari ca fiind liber de sarcini (fără datorii). ... (vezi toată discuția)
Datorii la asociatie gubit gubit Un proprietar a fost evacuat din apartament in urma licitatiei.Mentionez ca licitatia a fost facuta de o persona ca acea proprietara a avut datorii la ea s-a ... (vezi toată discuția)
Tevile de apa de la subsol. tevile de la subsol mai sunt parte ... petrecristinel petrecristinel Tevile de apa de la subsol. Tevile de la subsol mai sunt parte comuna daca din 20 de apartamente care sunt debransate de la teava de apa rece doar un singur ... (vezi toată discuția)