Buna ziua. Am cumpărat un apartament. La momentul cumpărării am avut adeverința de la Asociatia de proprietari ca fiind liber de sarcini (fără datorii). De la primul tabel cu întreținerea îmi apare o restanta de 34.000 RON. Cei de la asociație spun ca sunt ale unui proprietar anterior, care este dat in judecată și ca pe mine nu ma afectează. Este normal sa îmi apăra aceste restante cu penalizările aferente mie?! Cei de la asociație mi-au spus ca pana nu se recuperează banii, vor apărea la mine.
Nu este normal.
Asociatia nu trebuie neaparat sa afiseze acea restanta pe lista de plata. Au ei alte situatii si documente unde trebuie sa evidentieze acel debit (Fisa de cont a fostului proprietar).
Eu va inteleg si pe dvs., dar daca stiti ca nu aveti nicio problema cu acel debit, nu ar trebui sa va deranjeze prea tare.
Totusi, discutati cu conducerea as. prop. sa-si tina evidentele, separat. "Oglinda" soldurilor, nu rezulta doar din ce este afisat pe lista de plata sau daca tin neaparat sa afiseze si acel debit, o pot face, adaugand inca un proprietar pe lista de plata (cel plecat) evidentiind debitul ramas de plata. Dvs. sunteti aparat de acea adeverinta de debit de la achizitionarea locuintei.
Daca sunteti deranjat in continuare (prin lipsa de reactie a conducerii), puteti sa va adresati primariei din localitate (SAP -serv. as. prop.).
Dv datorati cote lunarevd eintretinere de la momentul achizitiei bunului imobil
Eventualele debite apartinand tertilor pot face obiectul unor actiuni in instanta-care nu va afecteaza
Consemnarea de debite in listele de intretinere afarent apartamnetului dv reprezinta abuz din partea asociatieid e proprietari-atat timp cat exista eliberata adeverinta