Am cumpărat o garsonieră anul trecut în aprilie. Din adeverința de la asociație reieșea că nu sunt restanțe la întreținere, dar după ce m-am mutat au apărut datorii pentru ultimele 3 luni. Trebuie să plătesc eu restanțele vechiului proprietar?
Am cumparat o garsoniera anul trecut in aprilie. Cand am facut contractul de vc, proprietarul a adus adeverinta de la asociatia de proprietari din care reiesea ca nu are restante. Dupa ce m.am mutat au aparut liste de plata cu restante pe lunile februari, martie, aprilie. Doamna de la asociatie motiveza spunand ca a dat adeverinta dar nu se afisase inca intretinerea. Eu trebuie sa platesc restantele fostului proprietar? Ca doamna nu mai vrea sa.mi incaseze decat in ordine cronologica
Buna ziua!
Daca a dat adevrinta...e buna de plata.
Contestati la presedinte lista de plata si cereti sa platiti exact ce va revine, incepand de la data achizitiei.
Ati notat index-ul contoarelor la momentul mutari?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exact. Contestati fiecare lista de plata, daca apar restante.
Notificati in scris as. prop. in acest sens. Asociatia, daca mai poate, sa i-a legatura cu fostul proprietar, sa-l detrermine sa-si achite debitele. In caz de refuz, se poate ajunge si in instanta si pe baza probelor, sa fie fortat sa-si achite datoria. Oricum, administratorul a gresit destul de grav - din cele spuse de autorul topicului.
As. prop. trebuie sa-si intocmeasca un regulament intrern in care sa fie prevazuta si modul de eliberare a adeverintei de debit in cazul instrainarii locuintei.
La noi, functie de momentul in care se elibereaza adeverinta, percepem o plata in avans, ca o medie a consumurilor anterioare. Avem grija sa notam indecsii la contoarii de apa si ce mai este pe-acolo (nr. persoane, etc.)
Mult succes!
ynocentta
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Administratorul de imobil raspunde pentru actele si actiunile sale
Nu datorati obligatii de intretinere decat de la momentul obtinetii calitatii de proprietar asupra bunului imobil
Sesizati oficial presedintele de asociatie sa dispuna masurile necesare clarificarii situatiei