avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cine plateste restantele unui apartament docbandit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cine plateste restantele unui apartament docbandit prin executare silita

In blocul nostru avem un apartament care a fost dobandit de noul proprietar prin executare silita a vechiului proprietar. In procesul verbal de predare a imobilului, notarul a mentionat datoriile existente la intretinere pe lista de plata. Noul proprietar refuza sa plateasca restantele, sustinand ca el a preluat apartamentul cu sarcini zero de la executor. Cine plateste restantele? Executorul nu a cerut adeverinta de la asociatie si nici nu a notificat-o, astfel incat nu ne-am putut inscrie la masa credala.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 20:18, 21 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
As vrea sa va fie clar:
Debitele create vor fi achitate de cate cel care l;e-a produs, da?
Acum, as. prop. trebuie sa-l caute pe fostul proprietar si sa-l determine sa-si achite datoriile,
Determinarea poate sa fie amiabila sau fortata de lege, intelegeti?
Debitele pe care le creati dvs. trebuie sa apara pe lista de plata, dar doar cele ale dvs.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 20 Octombrie 2019
Adam Grecu, utilizator
Daca executorul judecatoresc in caietul de sarcini nu a notat sarcini atunci adjudecatarul nu este obligat sa achite acel debit
In procesul verbal de predare a imobilului, notarul a mentionat datoriile existente la intretinere pe lista de plata.

Procesul verbal de predare imobil executat silit il incheie executorul judecatoresc nu notarul !
Era normal ca asociatia de proprietari conform disp L nr 196/2018 sa instituie privilegiul imobiliar la ocpi si astfel executorul judecatoresc ar fi fost legal informat despre existenta debitului in sarcina executatului silit ar fi notat in caietul de sarcini debitul care daca suma de adjudecare imobil ar fi fost indestulatoare ar fi revenit debitul in favoarea creditorului asociatia de proprietari
@ynocentta,
In principiu si teoretic aveti dreptate, dar pana legislatia noastra nu pune ordine in aceste afaceri dubioase, la limita legii, vorbim discutii.
Toate aceste chestiuni le dicteaza geambasii de locuinte, care lucreaza mama in mana cu cei despre care discutati dvs., ca sa nu-i mai numesc eu.
Se invart sume de bani importante care se impart la toti participantii la afacere...
Este adevarat, as. prop. trebuie sa actioneze la timpul potrivit, conform prerogativelor pe care i le confera legea. Au stat cu degetul in gura, acum sa umble dupa fostul proprietar si sa-l actioneze in instanta si debitul poate fi recuperat, dar vedeti cat de greu este acum?
Cu o mica cercetare, asa cum am aratat mai sus, actualul proprietar poate sa gaseasca si vinovatul/vinovatii.
In niciun caz, debitul nu trebuie repartizat pe LP pe numele actualului proprietar!
Asociația plătește acele restanțe fiindcă nu au acționat cand trebuia . Iar dacă printre prorietari se găsește cineva să conteste acele sume se pot indrepta către președintele de bloc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumpărat prin licitație, cu datorii mari la întreținere. sunt obligat să le plătesc? MADALINAionita MADALINAionita Buna ziua, la data de 15,12.2014 am dobandit un apartament cumparat prin licitatie publica.Asociatia de proprietari impreuna cu administratorul blocului ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Gaellycus Gaellycus O bancă, poate vinde un apartament ipotecat fară acordul asociaţiei de locatari?Debitorul la bancă are o datorie de 6.000 lei .Apartamentul a fost vÎndut ... (vezi toată discuția)
Administrația de locatari Omi Bertean Omi Bertean Buna seara am cumpărat un ap in licitație actele sunt finalizate ap este pe numele meu doar ca administratorul de bloc mă pune sa achit datoriile vechiului ... (vezi toată discuția)