avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata restante intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata restante intretinere

Sunt in situatia in care am restante la intretinere, la care s-au adaugat penalitati si la care s-au adunat si cote pentru o lucrare de inlocuire a tevilor din scara. Am facut plata prin cont bancar pentru restantele la intretinere pe cateva luni si pentru penalizarile aferente (in ordinea vechimii).
Am constatat cu surprindere ca, desi am specificat in ordinul de plata destinatia acestor sume, firma care face contabilitatea a luat din sumele respective si a platit o parte din cotele de reparatii (care nu sunt generatoare de penalizari). Este normal asa ceva, nu ar trebui sa se tina seama de destinatia de pe ordinul de plata(avand in vedere ca am tinut cont de vechimea restantelor la intretinere/penalitatilor)? (Mentionez ca doar din penalizarile pe care le-am platit pana acum s-ar fi putut plati intreaga cota-parte de inlocuire a tevilor care-mi revine. In plus nu e prima data cand se intampla asa ceva.)Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2019
d_mrs, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:12, 30 Martie 2019
Si cotele de reparatii genereaza penalizari.Dar trebuia sa va incaseze luna...,ianuarie de ex, ,penalizarea lunii ianuarie si cota de reparatii care s-a pus la plata in luna ianuarie.
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018
Orice suma afisata in lista d eintretinere neachitata in termenul stabilit poate atrage penalitati
Referitor la destinatia sumelor avansate de catre dv si inregistrarea acvestora in evidenta contabila a asociatieid e proprietari,trebuie sa cunoasteti ca exista dispozitii in vigoare privitoare la ordinea de stingere a debitelor-neconditionate de dorinta debitorului !
Creditorul are obligatia sa acopere debitele in ordinea vechimii suma de baza concomitent si penalitatile aferente
Sunt conturi contabile distincte sumele generate de penalizari si cele care constituie sau actualizeaza fondurile asociatiei de proprietari
Posibil ca persoana responsabila in administrarea si gestionarea fondurilor asociatieid e proprietari sa fi defalcat so directionat sumele pentru intretinere si pentru reparatii pe considerentul ca lucrarile de reparatii probabil sunt facute in baza unui raport juridic cu termen scadent de plata pentru care dv nu aveati acoperire

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate incasari intr-o asociatie de proprietari marianionescu1 marianionescu1 Intr-o asoc. de proprietari, se incaseaza mai intai penalizarile (s-a hotarat in adunarea gen sa se penalizeze doar cotele de intretinere), apoi cotele de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere bloc teodora609 teodora609 Buna ziua As dori sa stiu daca administratorul blocului poate modifica destinatia platilor facute prin banca si anume o plata pentru intretinere curenta (fapt ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea ... penalizare penalizare Buna ziua, Daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea (cred ca prin anul 2017-2018) nici eu nu mai stiu exact,iar acum apar din nou cu ... (vezi toată discuția)