avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Daca am platit restanta la intretinere,dar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea ...

Buna ziua,
Daca am platit restanta la intretinere,dar nu si penalizarea (cred ca prin anul 2017-2018) nici eu nu mai stiu exact,iar acum apar din nou cu restante la intretinere, restante care sau dublat. Adica penalizarea s-a dublat. Se poate aplica penalizare la penalizare.Ma poate lamuri si pe mine cineva in aceasta privinta . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:48, 30 Ianuarie 2023
In primul rand mergeti la sediul asociatiei si cereti informatii in scris despre tot ceea ce inseamna calculare penalizari.
Cu raspunsul in mana, puteti sa va consultati cu cineva care stie cu contabilitatea si penalizarile.
In principiu, nu se aplica penalizari la penalizari. Daca dvs. demonstarti contrariul, atunci va fi bine pentru dvs.
Trebuie sa observati ca aici, pe forum a mai fost o discutie asemanatoare.
Succes!
Probabil va incasat datoria in ordine...intretinere+penalizare. Si in acest fel nu s-a inchis toata datoria la intretinere.
Intrebati administratorul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca si regula, daca nu s-a stabilit altfel impitatia platii se face prima data la penalitati si apoi la debitul principal.
Aveti dreptate dom' avocat, dar in practica este mult mai greu de realizat .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Debitele se incaseaza , conform legii , in functie de vechimea lor - debitul principal impreuna cu penalitatile pe care le-a generat , in aceasta ordine . Daca procentul de penalitate aprobat in Adunarea Generala este de 0,2% ( procentul maxim admis ) , este nevoie de 500 zile intarziere pentru ca debitul - in speta , cheltuielile unei luni - sa se dubleze . Aici , pentru acel debit , penalitatile se opresc , deoarece legea nu permite penalitati mai mari decat principalul . Prin urmare , orice suma platita acopera cel mai vechi debit impreuna cu penalitatile sale , daca raman bani - urmatoarea luna plus penalitatile pe care le-a generat , s.a.m.d. Din clipa cand un debit este stins , nu mai genereaza penalitati . Daca prin plata , la ultima luna achitata nu s-au acoperit penalitatile acelui debit in totalitate , ci doar o parte din ele - soldul ramas se achita cu prioritate la urmatoarea plata , dar acesta nu genereaza penalitati ( nu pot fi calculate penalitati la penalitati ) . Deci , nu e chiar operatie pe creier sa verifici calculul penalitatilor , ai nevoie doar de un tabel excel , si sa cunosti exact sumele , scadentele si datele platilor . De aceea , pentru ca unui restantier care face o plata sa-i fie absolut limpede ce debite acopera din respectiva suma , administratorul poate calcula foarte simplu penalitatile la data platii .
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2023
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre penalizari - calcul si incasare jenicaprod jenicaprod Ce procent de penalizari poate aplica o asociatie de proprietari? In cazul unui debit la care s-au calculat penalitati, in cazul unei plati partiale ce se ... (vezi toată discuția)
Restanta la asociatie Annis Annis Buna ziua. Pentru ca nu stiu cum sa incep acest mesaj, o sa intru direct in subiect. Am 4 ani de zile de cand spre rusinea mea si datorita conditiilor ... (vezi toată discuția)
Penalitati la o asociatie de proprietari carymen carymen buna, tuturor! am o asociatie de proprietari unde domnul administrator pentru neplata la scadenta a calculat penalitati de 0,2%pe zi intarziere(cf.aga), dar in ... (vezi toată discuția)