Annis a scris:
Dupa cum ati spus penalizarile se pot negocia, va rog sa-mi spuneti pana la ce procent pot scade si daca exista vreo lege care sa aminteasca de acest fapt.
O alta intrebare ar fi daca se poate sa mi expuneti algoritmul de calcul pentru ca eu nu reusesc sa-l deslusesc. Sa zicem ca la un moment dat avem plata la intretinere 244.59, restanta era de 2816.82 si penalizarea era de 1889.54, iar cu o luna inainte intretinerea era 75.22, restanta era de 2572.23 si penalizarea de 1742.4 . Va multumesc
Nu exista o lege care sa spuna ca membrii comitetului sau presedintele pot negocia reducerea penalizarilor. De aceea nu putem discuta de un procent pana la care se poate negocia. Am mai precizat ca acest lucru poate sa-l faca membrii comitetului daca asociatia nu are restante si penalizari de plata catre furnizori daca dv achitati imediat toate datoriile restante, daca acei membri ai comitetului care sunt vecinii dv considera ca pot si trebuie sa va ajute ca pe un vecin .
Daca ne-ati fi dat cifrele exacte cu data de afisare si data scadenta era usor de facut calculul. Asa dv spuneti " sa zicem ca la un moment dat "...
Oricum ceva se potriveste ... 2572,23 restanta de luna trecuta + 244.59 intretinerea urmatoare = 2816.82.
Penalizarea de 1742,40 veche + 147,20 penalizare curenta = 1889,54 total penalizare. Eu am calculat aici penalizarea curenta prin diferenta din cifrele date de dv , dar aceasta corespunde aproximativ cu rezultatul dat de aplicarea p[enalizarii de 0,2% la suma restanta de luna trecuta inmultit cu nr de zile de intarziere conform afisarii listelor care pot fi 27- 32 zile de regula ( intervalul de timp intre afisarea consecutiva a 2 liste lunare).
Deci 2572,23 x 0,2% x 29 zile = 149, 20 lei penalizare curenta care se adauga la cea veche.