avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere bloc

Buna ziua
As dori sa stiu daca administratorul blocului poate modifica destinatia platilor facute prin banca si anume o plata pentru intretinere curenta (fapt precizat pe chitanta de la banca) sa fie transformata in plata pentru penalizari.
Va multumesc, cu respect.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:30, 4 Martie 2014
Conform norme in vigoare,inclusiv cod fiscal debitele se achita in ordinea cronologica,
respectiv se achita suma de baza cea mai veche + penalitatea aplicata
Este si in interesul proprietarului sa nu se inregistreze cu sume cu titlu de restanta,care pot genera penalitati,pentru recuperarea intregului debit asociatia de proprietari avand dreptul sa dispuna desfasurarea procedurii prevazute de art 50,51 din L nr 230/2007
Precizez ca eu am facut plata facturilor la intretinere tocmai pentru a nu genera noi penalitati iar administratorul a platit doar penalitatile care sint vechi. Mai precizez ca acele penalitati sint din timpul administratiei anterioare cu care noua adm se afla in litigiu tocmai pentru calcule eronate a penalizarilor. Cu toate acestea mai platesc si penalitatile dar precizez pe chitanta de la banca destinatia banilor.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
teodora609, utilizator
Incercati sa nu platiti 3 facturi de energie electrica, iar cand mergeti sa platiti sa incercati sa platiti ultima factura, sa vedeti cum fac ei incasarile, cum doriti dumneavastra sau in ordinea vechimii lor.
Nu ma inteleg cu dumneavoastra. Daca este posibil un raspuns profesional si la obiect , fara divagatii.
Ultima modificare: Marți, 4 Martie 2014
teodora609, utilizator
Nu vreti sa intelegeti, daca va dadea cineva dreptate erati multumita, ce este atat de greu de inteles, DATORIILE SE STING IN ORDINEA VECHIMII LOR!!!!!

Alte discuții în legătură

Restante la intretinere calinraoul calinraoul Sunt in situatia de restantier la intretinere si s-au acumulat niste penalitati.Intre timp, punand mana pe niste sume de bani am incercat sa platesc din ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari raluctza raluctza Buna ziua.Am o intrebare,la asociatie de proprietari,ce este prioritar sa se achite?ceea condum adica intretinerea mea(apa,caldura,femeie de servici etc),sau ... (vezi toată discuția)
Plata restante intretinere d_mrs d_mrs Sunt in situatia in care am restante la intretinere, la care s-au adaugat penalitati si la care s-au adunat si cote pentru o lucrare de inlocuire a tevilor din ... (vezi toată discuția)