avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Activitate luciansturz

Activitate luciansturz

Buna ziua,

Doresc o parere avizata in legatura cu urmatoarea situatie:

O prietena a mea a inchiriat, prin intermediul unei agentii, la inceputul acestei luni, un apartament de 2 camere.
Agentia avea cheile apartamentului si a redactat contractul de inchiriere, insa proprietarul nu l-a semnat, motivand ca este temporar plecat din tara si il va semna la revenire. Prietena mea a platit prima luna de chirie si garantia (cate 300 de euro fiecare) intr-un cont bancar al proprietarului, plus 150 de euro comisionul agentiei si s-a mutat.

In urma cu cateva zile, proprietarul a revenit in tara si au inceput problemele.
In primul rand, cu toate ca acesta ii spusese telefonic ca o va anunta cand revine in tara pentru semnarea contractului, nu a facut-o si efectiv a intrat peste ea in casa, neanuntat, seara dupa ora 21:00.
Omul parea in stare de ebrietate si i-a spus ca el refuza sa semneze contractul si daca vrea sa-i faca contract, sa-i plateasca 350 de euro in loc de 300.
Ea a refuzat si l-a rugat sa paraseasca casa insa el a devenit agresiv si a amenintat-o ca daca nu accepta, o s-o reclame la politie pe motiv ca i-a ocupat in mod abuziv casa.
A plecat intr-un tarziu si ea s-a interesat despre el la administratie a doua zi, se pare ca nu este proprietarul de drept al acelui apartament, acesta fiind detinut de o femeie cu care el locuieste in concubinaj de peste 10 ani.

As dori sa stiu daca ea il poate reclama la politie pe individ, din ce mi-a spus, pare ca el a savarsit aici mai multe infractiuni, si anume:

- inselaciune, el nefiind proprietarul apartamentului si neavand dreptul sa-l inchirieze
- evaziune fiscala, prin faptul ca a incasat o chirie pentru care nu doreste sa faca contract
- violare de domiciliu, pentru ca a intrat peste ea in casa fara acordul ei
- santaj, pentru ca o ameninta cu o actiune penala daca nu accepta chiria marita

Astept sfaturile dvs. Va multumesc.